Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Kondiittoriksi

Viesti

Tulin tässä ajatelleeksi jo tulevia opintojani ja olen vakavasti kallistunut kondiittorialan suuntaan. Nyt mielessäni sitten on paljon pyörinyt, missä on näitä koulutuspaikkoja, jossa voi kondiittoriksi opiskella? En oikein ole itse osannut löytää selvästi missä mahdollisuus tähän alaan perehtyä. Kiitos kovasti jo vastauksesta!

Hei!

Hienoa, että olet saanut selvitettyä kiinnostuksenkohteitasi ja pohdit opiskelumahdollisuuksiasi koskien asiaa. Kouluttautumista mietittäessä itseä kiinnostaviin aloihin liittyvä tieto on usein erittäin tervetullutta, ja mahdollisiin opiskeluohjelmiin kannattaakin tutustua huolella. Ammattinetti on yksi taho, joka tarjoaa oivan tietopaketin kondiittorin alaan perehtymiseen. Jos kyseinen tietopaketti ei ole sinulle vielä tuttu, voisit lukaista sen läpi. Kirjoita ed. linkin kautta aukeavan sivun hakukohtaan kondiittori, jonka jälkeen voit valita ammatin sivulle aukeavasta listasta.

Kondiittoria koskevan tietopaketin koulutus- kohdasta käy ilmi, että alan perustutkinto on elintarvikealan perustutkinto. Kyseessä on siis toisen asteen ammatillinen perustutkinto. Koska sinun kiinnostuksenkohteesi on kondiittoriala, olisi kiinnostuksenkohteisiisi soveltuvin elintarvikealan tutkinto Leipomoalan koulutusohjelma. Tästä koulutusohjelmasta valmistutaan leipuri-kondiittoriksi. Leipuri-kondiittori valmistaa ruoka- ja kahvileipää, kakkuja ja leipomoeineksiä konditoriassa tai pien- tai teollisuusleipomossa. Opintoluotsin sivuilta voit tutustua tähän koulutusohjelmaan tarkemmin.

Ed. Opintoluotsin linkin kautta löydät sivun alareunasta kohdan ”kaikille tarkoitettu koulutus”. Tätä linkkiä klikkaamalla näet, missä kaikkialla tarjotaan elintarvikealan perustutkintoa. Avautuvalla sivulla elintarvikealan perustutkinnon perässä lukee koulutusohjelman suuntaus, sinun kannattaa tarkastella perustutkintoja leipomoalan koulutusohjelmien kannalta. Sivulta näet myös koulutuksiin vaadittavat pohjakoulutukset sekä koulutuksen haku- ja alkamisajat. Kuten näet, koulutusta tarjotaan melko monilla paikkakunnilla. Sinun kannattaakin miettiä, millä paikkakunnalla opiskelu sopisi elämäntilanteeseesi ja kiinnostuksenkohteisiisi parhaiten.

Kondiittorialalla on myös mahdollista suorittaa kondiittorin ammattitutkinto ja kondiittorimestarin erikoisammattitutkinto. Koulutusnetistä näet, missä kyseistä koulutusta järjestetään vuonna 2010. Ammattitutkinnon suorittamiseen vaaditaan usein alan työkokemusta, joten jos tämä koulutusmuoto kiinnostaa sinua, tutustuthan ajoissa koulutuksen valintaperusteisiin oppilaitoksen sivuilta. Kondiittorin ammattiin voi pätevöityä myös oppisopimuskoulutuksella.

 

Toivottavasti löydät itsellesi mieleisen opiskelupaikan kondiittoriksi kouluttautumiseen!

 

Hauskaa syksyn jatkoa,

Suvi Turunen

Opiskelupaikka

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
64
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo