Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Koulunkäyntiavustaja

Viesti

Hei!

Olen tällä hetkellä työtön, ja työkkärin kautta työharjoittelussa kouluavustajana. Unelma-ammattini on luokanopettaja, mutta ajattelin, että kouluavustaja/koulunkäyntiavustajalinjat ovat varmaan lyhyempiä (vuoden mittaisia) koulutuksia? Niin voisi hyvin viettää välivuoden, ellen ensi keväänäkään vielä pääse OKL:ään.

Kysymykseni on siis, mistä tällaisia linjoja löytyy ja ovatko ne vuoden mittaisia, ja antavatko ne todella tuon ammatillisen pätevyyden tmv. Ja onko kouluavustajalla ja koulunkäyntiavustajalla jonkinlainen ero?

Kiitos etukäteen! happy

Hei,

koulunkäyntiavustajaksi voi opiskella suorittamalla koulunkäynnin- ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinnon. Kyseisen koulutuksen voi suorittaa yhdessä vuodessa. Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinnon suorittaja toimii erilaisissa kasvatus-, opetus- ja sosiaalialan ympäristöissä tukien, ohjaten ja avustaen lapsia, nuoria ja aikuisia. Pääasiallisia toimintaympäristöjä ovat koulut ja oppilaitokset sekä niiden yhteydessä toimivat aamu- ja iltapäivätoiminta tai muu vapaa-aikatoiminta. Löydät tiedot alkavista koulutuksista helpoiten Koulutusnetin koulutustarjontahausta.

Kouluavustajan tehtävään sen sijaan ei ole mitään varsinaista koulutusta. Kouluavustajaksi voit hakea ottamalla yhteyttä suoraan kouluihin ja kysymällä mahdollisesta kouluavustajan tarpeesta koulussa. Varsin yleisesti kouluavustajat työskentelevät koulussa esimerkiksi juuri työmarkkinatuen turvin. Välivuoden viettäminen kouluavustajana on varmasti hyvä idea, jos ovet eivät OKL:ään vielä aukea seuraavalla kerralla.

Tsemppiä tuleviin pääsykokeisiin! :)

Terveisin,

Maija

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Anna-Maija Kärävä

Vastauksesta oli hyötyä minulle
15
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo