Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Koulutusohjelman vaihto

Viesti

Moi!
Kyselin koulutusohjelman vaihdosta. Hain nyt syksyn haussa kahteen amk:hon, 1. toiveena fysioterapia-opinnot ja 2:sena sairaanhoitaja-opinnot. Sain hyväksymiskirjeen Laurean amk:hon sh-linjalle. Mietin onko mahdollista sh-opintojen aikana/alussa vaihtaa koulutusohjelmaa koulun sisällä fysioterapeutin koulutusohjelmaan ja miten/milloin se tapahtuisi? Saako sh-opintojen opintopisteet hyväksiluettoa fysioterapeutin koulutusohjelmassa vai piteneekö opiskeluaika? Kiitos jo etukäteen!

Moikka!

Tietoa opinto-oikeuden vaihtamisesta toiseen koulutusohjelmaan löytyy opiskelijan oppaasta sivulta 49. Oppaassa kerrotaan, että vaihtoa voi hakea ensimmäisen lukukauden jälkeen ja tällöin edellisestä koulutusohjelmasta tulee olla suoritettuja opintoja tehtynä vähintään 20op/lukukausi. Päätöksen koulutusohjelman vaihtamisesta tekee vastaanottavan paikallisyksikön johtaja.

Vaihtohakemus tehdään valmiilla sähköisellä lomakkeella, joka löytyy seuraavaa väylää seuraamalla:

Laurea Intra > Opiskelu > Ohjeet, oppaat ja lomakkeet

Jokainen ammattikorkeakoulu arvioi itse hyväksiluettavat opinnot. En siis voi sanoa suoraan, mitä kursseja saat hyväksiluettua fysioterapien opinnoissa. Yleisesti ainakin kieli- ja viestintäopinnot voi saada hyväksiluettua ja luonnollisesti aiempia opintoja voi sisällyttää myös vapaasti valittaviin opintoihin. Ammattiopinnoissa sen sijaan ammattikorkeakoulu arvioi itse opintojen vastaavuudet. Esimerkiksi sairaanhoitajan opinnoissa on kurssi ihmisen kokonaisuus, kun taas fysioterapeutit opiskelevat ihmisen kehonrakennetta ja toimintaa. Voi olla, että kurssin sisällöt liippaavat läheltä toisiaan, mutta tilannekohtaisesti arvioidaan se, voidaanko hyväksiluku tehdä. Opiskeluaika voi siis olla hieman pidempi, mutta jos olet varma, että fysioterpia on sinun juttusi, siirto kyllä kannattaa, vaikka opiskeluaika saattaa pidetäkin.

Toivottavasti toivomasi siirto onnistuu!

ystävällisin terveisin,

Sini

opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Sini Hurskainen

Vastauksesta oli hyötyä minulle
16
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo