Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Lentokoneasentajan koulutuksesta

Viesti

Asun Joensuussa ja olen miettinyt lentokonemekaanikon koulutusta. Onko se mahdollista, että opiskelen ensin Joensuussa
konetekniikkaa ja sitten siiryn vaikka tampereelle lentokonemekaanikon koulutukseen. Tampereella se on suuntautumisvaihtoehtona. Eli voinko suoraan hakea sivuaineen opiskelijaksi?

Toinen kysymys: Pitääkö minun kuitenkin käydä lentokoneasentajan tutkinto jossain ammattikoulussa?

Hei!

Lentokoneasentajaksi opiskellaan toisella asteella eli ns. ammattikoulussa. Kyseessä on lentokoneasennuksen perustutkinto . Mahdollisia opiskelupaikkoja ovat Vantaan, Tampereen, Kouvolan seudun (helikopteriasennus), Savon ja Lapin ammattiopistot sekä WinNova Porissa.

Kyse ei ole suuntautumisvaihtoehdosta vaan koko tutkinnosta. Siksi en usko, että voisit saada siirron Joensuusta (Pohjois-Karjalan ammattiopistosta) eri perustutkinnosta Tampereelle. Toki voit asiaa Tampereelta kysyä.

Ammattikorkeakoulussa ei lentokoneasennusta voi opiskella. Näet ammattikorkeakoulun eri koulutusohjelmat tekniikan ja liikenteen alalla täältä .

Talvisin terveisin,

Mari

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
74
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

hei

osaisitko kertoa pärjäisikö niinkin huonolla englannin numerolla kuin 7 lentokoneasennuksen alalla jos on innostusta ja motivaatiota oppimaan alan aikana?

Kirjoittaja:

Anonymous user

Hei!

Ensinnäkin lähdetään liikkeelle siitä, ettei 7 ole suinkaan huono arvosana. Etenkin kun sinulla on asenne kohdallaan, eli sinulta löytyy innostusta ja motivaatiota kehittää itseäsi ja osaamistasi niin en näe mitään syytä siihen, että epäilisit pärjäämistäsi lentokoneasentajan opinnoissa. :)

Ammattinetistä (http://www.ammattinetti.fi -> ammatit -> hae ammatteista -> lentokoneasentaja) löytyvästä lentokoneasentajan työnkuvauksessa mainitaan, että "työssä edellytetään hyvää suullista suomen kielen taitoa, englannin kielen taito on eduksi."

Jos tutustutaan esimerkinomaisesti Vantaan ammattiopisto Variassa ( http://www.vantaa.fi/varia ) järjestetävän lentokoneasentajan koulutuksen opetussuunnitelmaan niin siitä selviää että opintoihin kuuluu kaikille yhteisissä opinnoissa englannin kielen kursseja, sekä myös ammatillisissa opinnoissa ns. ilmailuenglannin kursseja. Saat siis vielä hyvin lisää opetusta ja harjoitusta englannin kielen taitoosi myös opintojen aikana.

Mikäli sinulla on tarkempia kysymyksiä opintojen rakenteesta tai vaatimuksista niin älä epäröi ottaa yhteyttä mielenkiintosi kohteena olevaan oppilaitokseen.

Aurinkoista ja mukavaa kevään jatkoa toivottaa,

Matti
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Matti Heinonen

Onko vaikeaa päästä asentajakoulutukseen kun on jo kerran käynyt amiksen lvi-linjalla?. Haku olisi mahdollinen vasta 2011 puolella, mutta kysyn jo ennakkoon.

Kirjoittaja:

jarkko

Hei!

Sinun on mahdollista hakeutua suorittamaan toista ammatillista perustutkintoa, esimerkiksi mainitsemaasi lentokoneasentajan tutkintoa, suoritettuasi ensin yhden tutkinnon tai vaikkapa kesken opintojenkin.

Lentokoneasennuksen perustutkinnon opiskelijavalinnassa yksi osa on haastattelu, jossa arvioidaan mm. hakijan motivoituneisuutta alaa kohtaan. Aikaisempia ammatillisia opintoja ei suinkaan katsota negatiiviseksi asiaksi, etenkin, jos olet jo suorittanut yhden tutkinnon valmiiksi. Tämähän kertoo valitsijoille pitkäjänteisyydestäsi ja kiinnostuksestasi tekniikan alaa kohtaan.

Hakiessasi suorittamaan toista ammatillista perustutkintoa sinulta jäävät saamatta lisäpisteet, jotka suoraan peruskoulusta tai eräistä valmistavista koulutuksista hakevat saavat. Mikäli kuitenkin peruskouluaikainen (tai lukioaikainen) koulumenestyksesi on ollut kohtalainen ja näin aiemmasta koulumenestyksestä saamiesi pisteiden perusteella sinut kutsutaan valintakokeeseen, on sinulla mahdollisuus tulla valituksi koulutukseen siinä missä muillakin hakijoilla. :)

Menestystä opintoihisi!

Teija
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Teija Alanen

Terve, Olisi suuri kiinnostus lähteä opiskelemaan ko. alaa ja siihen liittyen olisi pari kysymystä. Olen 26-vuotias ja kiinnostaisi tietää onko minun mahdollista hakea ainoastaan aikuiskoulutukseen esim. Mänttään vai olisiko mahdollista hakea Vantaalle, koska tuo olisi parempi vaihtoehto asuinpaikkani kannalta. Minulla on peruskoulun lisäksi hiukan vajaaksi jäänyt lukio alla (noin 7 kurssia jäi vajaaksi) onko mahdollista saada hyvityksiä käydyistä lukiokursseista esim. tekemällä jonkinlaisia
tasokokeita?

Kirjoittaja:

Aviationist..

Hei Aviatonist!

Hienoa, että olet löytänyt kiinnostavan koulutuksen. Ammatilliseen koulutukseen hakemiseen liittyviin perusteisiin voit tutustua tarkemmin Koulutusnetissä http://www.koulut...liset_perustutkinnot

Voit hakea Vantaalle nuorten koulutukseen peruskoulun päättötodistuksellasi. Voisit hakea koulutukseen myös suorittamalla jäljellä olevat lukion kurssisi, jonka jälkeen voisit hakea ylioppilaana. Kurssien suorittamista voisit tiedustella esimerkiksi lähialueesi aikuislukioista. Suorittamistapoja on useita, joten voisit tehdä lukiokursseja mahdollisesti myös ammatillisten opintojesi ohessa.

Yksittäisten lukion kurssien korvaavuutta kannattaa tiedustella ammattiopiston ohjaajalta mahdollisten opintojesi alettua.

Onnea uudelle opintielle!

Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

Hei, Kiinnostaisi myös tuo lentokoneasentaja-koulutu. Olen suorittanut metsäkoneenkuljettajan tutkinnon (3v) onko siitä mitään apua?
Noissa pääsykokeissa oli kaikennäköistä fysiikkaa ja kemiaa ja niitä olen opiskellut viimeksi yläasteella ja tuskin mitään on enää mielessä, eli onko ne kuinka kokeet vaativat?

Kirjoittaja:

Pasi

Hei!

Hyvä että olet löytänyt itseäsi kiinnostavan koulutuksen ja olet valmis palaamaan jälleen opintojen pariin. Lentokoneasentajan työ on kiinnostanut monia ja kannattaakin tutustua edellä esitettyihin kysymyksiin ja annettuihin vastauksiin koskien lentokoneasentajan koulutusta.

Koska olet jo suorittanut yhden ammatillisen perustutkinnon, on mahdollista että joitakin suoritettuja opintojasi hyväksiluetaan uuteen tutkintoon. Tietyt opinnot korvataan siis aiemmin hankitulla osaamisella. Tällöin opiskeluaikasi voisi parhaassa tapauksessa lyhentyä. Mikäli saat opiskelupaikan, sinun kannattaa tiedustella mahdollisuutta osaamisen tunnustamiseen jo ennen koulutuksen alkua esimerkiksi opinto-ohjaajalta.

Koulutusnetin koulutustarjontahaulla löydät tulossa olevat koulutukset ja voit käydä tutustumassa kunkin koulutuksen pääsykoetietoihin oppilaitosten nettisivuilla.
www.koulutusnetti.fi -> koulutustarjontahaku -> sanahaku ”lentokoneasennuksen perustutkinto”

Voit myös halutessasi olla yhteydessä sinua kiinnostavan oppilaitoksen yhteyshenkilöihin ja tiedustella lisätietoja koulutuksen pääsykokeesta. Kokeiden vaativuutta olisi paras arvioida tekemällä vanhoja pääsykoetehtäviä. Oppilaitoksesta voi siis tiedustella myös onko vanhoja pääsykokeita mahdollisesti saatavilla, mikäli niitä ei ole julkaistu nettisivuilla.

Pääsykokeet edellyttävät aina valmistautumista. Toivottavasti jo unohtuneet oppiaineet palaavat mieliin pienellä kertauksella. Parhaassa tapauksessa vaivannäkö palkitaan mieluisalla opiskelupaikalla!


Syksyisin terveisin

Emmi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

Hei! Minulla olisi valinta edessä tässä ylä-asteen lopussa ja olen jo tutkinut asiaa, että mihin mun kannattais hakea.
Ensimmäisellä sijalla juuri tämä lentokoneasentajan ammatti, koska kiinnostusta on todella paljon ja tykkään lentokentistä ja siitä kansainvälisestä tunnelmasta ja niin edelleen.
Eli asiaan, mihin haen nyt ylä-asteen lopussa ammattikouluun että, pääsisin tähän ammattiin, tai tämän tyyliseen ammattiin jossa työskennellään lentoasemalla?

Keskiarvo on mulla 7.2 ja kielissä olen todella hyvä mutta matematiikassa olen hieman heikompi.
Tavoitteena saada keskiarvo noin 7.3-7.5 sillä matematiikan numeron nostamisella.

Myös opiskelupaikasta kysymys, kun asun Nivalassa, Pohois-Pohjamaalla ja Oulu ja Kokkola ovat lähimmät lentoasemat, joten pitääkö mun opiskella Vantaalla ja onko opiskelupaikkana Helsinki-Vantaa kenttä vai erillinen Oppilaitos?

Onko mulla mahdollisuuksia päästä tälle alalle jos asenne on erinomainen juuri lentoasemalla työskentelyyn, tietotaitoa on erillaisista koneista ja värkeistä, en ole niin puhelias/sosiaalinen ja pärjään hyvin omassa rauhassani.

Vastausta odotellen, Kiitos!


Kirjoittaja:

_Henkka

Hei _Henkka!

Mukava kuulla, että olet lähtenyt ottamaan selvää sinua kiinnostavista koulutuksista!

Toisen asteen ammatillisten perustutkintojen joukosta löytyy esimerkiksi lentokoneasentajan perustutkinto, jossa on valittavana kaksi koulutusohjelmaa: avioniikan koulutusohjelma, josta valmistutaan avioniikka-asentajaksi sekä lentokoneasennuksen koulutusohjelma, josta valmistutaan lentokoneasentajaksi.

Opintoluotsin sivuilla on kerrottu koulutusohjelmista seuraavaa: ”Lentokoneasennuksen koulutusohjelmasta valmistunut lentokoneasentaja huoltaa ja korjaa lentokoneita ja helikoptereita. Hän tekee esimerkiksi määräaikaishuollot, vauriokorjaukset ja laitehuollot. Työtä tehdään yleensä huoltohalleissa ja korjaamoissa, mutta tehtäviin kuuluu myös vikaraporttien laatimista ja muuta tietokoneella tehtävää toimistotyötä. Työpaikkoja on muun muassa lentoyhtiöissä, lentokonehuoltoyrityksissä, ilmavoimissa ja rajavartiostossa. Lopullisen koulutuksen työhön antaa työnantaja. Tutkinto on yleiseurooppalaisten ilmailumääräysten mukainen, joten työpaikkoja on ympäri Eurooppaa. Avioniikan koulutusohjelmasta valmistuu yhteiseurooppalaiset vaatimukset täyttäväksi avioniikka-asentajaksi, joka työskentelee lentokoneiden huolto- ja korjaustehtävissä. Tutkinnon suorittaneen tuleva työpaikka voi olla joko suomalaisen tai muun eurooppalaisen lentoyhtiön palveluksessa. Lisäkoulutuksen ja työkokemuksen myötä on mahdollista edetä alan johtotehtäviin.”

Koulutusnetin koulutustarjontahaulla löydät vuonna 2011 alkavat koulutukset: http://www.koulutusnetti.fi -> koulutustarjontahaku -> sanahaku ”lentokoneasennuksen perustutkinto”

Tekniikan ja liikenteen alalta löytyy myös logistiikan ammatillinen perustutkinto, jossa yksi suuntautumisvaihtoehto on lentoasemapalvelujen koulutusohjelma. Koulutusohjelmasta valmistutaan lentoasemahuoltajaksi. Lentoasemahuoltaja huolehtii lentokentän kunnosta ja turvallisuudesta. Lisäksi hänen tehtäviään ovat muun muassa lentokoneen siirtely, huolto ja polttoainetäydennys sekä rahdin ja matkatavaroiden lastaus. Lentoasemahuoltajat työskentelevät yleensä ilmailulaitoksen tai ilmailualan yritysten palveluksessa. Koulutusnetin koulutustarjontahaun mukaan vuonna 2011 lentoasemapalvelujen koulutusohjelmaa näyttäisi olevan tarjolla vain Vantaan ammattiopistossa.

Suosittelen sinua tutustumaan vielä rauhassa tarjolla oleviin toisen asteen opintomahdollisuuksiin ja pohtimaan, minkälaista työtä juuri sinä haluaisit tulevaisuudessasi tehdä. Toisen asteen ammatillisiin perustutkintoihin pääset tutustumaan esimerkiksi Opintoluotsin sivuilla:

http://www.opinto...bb-35595b2d691c.aspx

Toivotaan, että sopiva koulutus järjestyy ja pääset tavoittelemaan haluamaasi koulutuspaikkaa!

Opiskeluintoa toivottaen,
Nora
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Nora Enberg

Hei!

Opiskelen ammattikoulussa 3:lla luokalla automekaanikoksi. valmistun kev. ja ajattelin jatko opiskelua lentokonemekaanikoksi. Mahtaako opiskelupaikka olla korkeakoulussa vai täytyykö aloittaa uudestan ammattkoulua jossa on lentokonemekaanikko linja. Miten sitten lentokonemekaanikon jatko opiskelu vai päätykkö se ammattikouluun...

ps. jos hakee lentokonemekaanikoksi niin täytyykö hakemuksen laittaa 9 luokan keskiarvoo tai ammattikoulun kes.

Kiitos vastauksesta

Kirjoittaja:

100_100

Hei!

Lentokoneasennuksen perustutkinto kuuluu tekniikan ja liikenteen alan ammatillisiin perustutkintoihin. Koulutus on mahdollista suorittaa joko kaikille tarkoitetussa koulutuksessa tai aikuiskoulutuksena. Opintoluotsista löytyy linkit Koulutusnetin koulutustarjontahakuun jossa näet tulossa olevat koulutukset. Aikuisille suunnattuna koulutus on alkamassa syksyllä 2011 Mäntän seudun koulutuskeskuksessa. Lisää tietoa koulutuksesta saat oppilaitoksen sivuilta:

http://www.mskk.fi/leko/

http://www.opinto...b4-80aa-5c430a7e294c

Toisen asteen nuorille suunnattuun ammatilliseen perustutkintokoulutukseen haetaan peruskoulun päättötodistuksella. Haku tapahtuu toisen asteen yhteishaussa osoitteessa haenyt.fi. Ammatilliseen aikuiskoulutukseen haetaan yleensä suoraan oppilaitokseen. Hakuajoista löytyy tietoa oppilaitosten nettisivuilta.

Koulutuksen jälkeen on mahdollista hakeutua jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Hyvää kevätlukukauden jatkoa opintojen parissa.

Ystävällisin terveisin
Emmi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

Hei.

olen lukion päättävä nyt keväällä oleva opiskelija. Olen myös miettinyt lentokoneasentajan koulutusta. Tosin kun valmistun ylioppilaaksi niin miten on korkeakoulu eli jatko koulutus mahdollisuudet lentokonekorjaajalla?

Kirjoittaja:

tietämätön

Hei tietämätön!

Valmistuessasi ylioppilaaksi voit siis hakea aivan normaalisti ammatilliseen koulutukseen opiskelemaan lentokoneasennuksen perustutkintoon. Ylioppilastutkinnolla ja/tai lukion päättötodistuksella voit halutessasi hakea jo suoraan korkeakouluopintoihinkin.

Lentotekniikan jatko-opintomahdollisuuksia löytyy Tampereen ammattikorkeakoulusta, jossa kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelmassa voi suuntautua lentotekniikkaan http://www.tamk.fi/cms/tamk.nsf/$all/B0F5B2819D8C7080C225772F003EEAB6 .

Aalto-yliopiston teknillisessä korkeakoulussa http://engineerin...elmat/konetekniikka/ voi konetekniikan tutkinto-ohjelmassa opiskella pääaineenaan lentotekniikkaa. Diplomi-insinööriksi kouluttautumisesta ja yhteisvalinnasta löydät lisätietoa DIA:n sivulta http://dia.fi/yli...noeoerikoulutus.aspx

Yleisestikin tekniikan alalta voisi löytyä mielenkiintoisia koulutuksia, mm. konetekniikasta tai automaatiotekniikasta. Pääset tutustumaan tekniikan alan koulutuksiin Opintoluotsista http://opintoluot...n_ja_liikenteen_ala/

Ystävällisin terveisin

Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

En suosittele alaa kenellekkään joka haluaa joskus töihin asti päästä alalta. Meidän luokalta valmistui 16 oppilasta joista tällä hetkellä alantöissä on 3kpl eli n.19%
Itse kuulun ns. onnelisten joukkoon, mutta työsopimukset ovat jatkuvasti määräaikaisia. Koulutus on ihan läpihuuto juttu itse en avannut kirjoja kertaakaan ja sain kaikista aineista kiitettävän, Seurasin vain tunnilla.
Koulutuksella on hyvin vähän yhteistä ns. alan kanssa. Koulutus on vain raapaisu itse alaa.
Eli jos haluat valmistua kortistoon niin tervetuloa. Mutta jos haluat töitä saada mieti kahdesti. Koulut lupaavat kuut taivaalta. Pelkkää paska puhetta!

Kirjoittaja:

Mechanic

Itse olen ollut reilut kaksi vuotta alalla. Havaintojeni perusteella olen sitä mieltä, että Mechanicin näkemys on toinen ääripää tilanteesta, mikä kyllä on oikeasti huonohko, ja josta eniten kärsivät ovat ei Part-147:n mukaisessa organisaatiossa kouluttettuja asentajia (vanha kansallinen lentokoneasentajan koulutus, Part-147:n mukainen koulutus huomattavasti vaativampi, enemmän verrattavissa AMK:hon kuin amislinjaan, myös lukio kannattaa olla pohjalla niin on paremmat lähtökohdat). Mikäli haluaa edes jonkinmoiset mahdollisuudet työllistyä alalle, tulee ehdottomasti käydä sellainen koulu, joka on Part-147 hyväksytty. Tällöin ei myöskään jää ainaisiksi ajoiksi asentajaksi, vaan kahden vuoden työkokemuksen jälkeen on mahdollista anoa TraFilta yhteiseurooppalaista Part-66:n mukaista mekaanikon lupakirjaa. Tällöinkin työpaikan saaminen Suomesta voi olla vaikeaa, koska IAU on tehnyt varsin hyvää työtä alan alasajamiseksi Suomessa. Euroopassa vaikuttaisi olevan kohtuullisesti töitä tarjolla tyyppihyväksytyille lupakirjamekaanikoille. Tosin tie siihen pisteeseen asti on varmasti kivinen ja pitkä, helpompia aloja on varmasti olemassa mikäli ei ole täysin varma halusta työskennellä ilmailualalla.

Kirjoittaja:

Cat-A

Hei,

Kiitoksia kommenteista Mechanic ja Cat-A. On mukava kuulla alalla olevilta näkökantoja asioihin. Toivottavasti töitä riittää teille molemmille!

Ystävällisin terveisin,
Jonna
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jonna Lahti

Hei! Olen kohta 15-vuotias poika Pohjois pohjanmaalta, jota on kiinnostanut jo pitemmän aikaa tämä kyseinen koulutus.
Mulla ei mene koulussa Matematiikan kanssa kauheen hyvin, numerona oli kutonen 7-luokan todistuksessa. Otin tavoitteeksi että saan 8. luokalta 7 matematiikasta, mutta näyttää siltä ettei se ole niin helppoa, mutta periksi ei ole vielä annettu! :) Kielissä olen paljon vahvempi, 7-luokan englanti oli todistuksessa 9 numerona ja ruotsin kieli oli 8.
Kielissä sujuu luetunymmärrys hyvin, osaan ajatella koko lauseen päässäni, vaikken tietäisikään kaikkia sanoja, osaan silti selvittää lauseen.

Käytösnumero on 8 ja uskon sen vaikuttavan pääsyyn, sillä olen rauhallinen ja en ole äkkipikainen päätöksissäni.

Tämä ala kiinnostaisi paljon, pidän isoista lentokoneista, siitä tunnelmasta joka lentokentillä on, tulen erillaistenkin ihmisten kanssa toimeen hyvin jos minua kohdellaan asiallisesti.

Toivon sinulta ei-kopioitua tietoa, koska olen kolunnut kaikki
tiedonlähteet asiasta läpi.
Esimerkiksi mihin haen Ylä-asteen jälkeen ja missä ovat opiskelupaikat.
Kerro vähän mitä vaaditaan, en tarkoita että tarkat keskiarvo rajat, vain yleisesti, millä arvosanoilla on mahdollista hakea tälle alalle.

Vastausta odotellen ja hyvää kevättä ja kesää! :)

Kirjoittaja:

Kyselijä :)

Hei Kyselijä!

Oletko jo tutustunut Opetushallituksen Koulutusnetin ( http://www.koulut...i/index.php?file=274 ) sivuilta löytyviin tilastoihin ammatillisen ja lukiokoulutuksen ensisijaisesti hakeneista ja valituista. Esimerkiksi tilastosta ”Alimmat hyväksytyt pistemäärät kevään 2010 yhteishaussa” antaa hieman suuntaa siitä, millä pisteillä tuolloin lentokoneasentajan koulutukseen on voinut päästä sisälle. Esimerkiksi Vantaan ammattiopisto Variaan yhteishaussa ensisijaiseen hakutoiveeseen valittujen alin pistemäärä edellisenä vuonna oli 31,3. On kuitenkin huomioitava, että valintaperusteet voivat muuttua vuosittain, joten pistemäärätietoja voidaan pitää vain suuntaa-antavina. Suosittelenkin sinua laskemaan omat alustavat pisteesi hyödyntäen vuoden 2011 koulutusoppaan ( http://www02.oph....aat/Koulutusopas.pdf ) pisteytysohjeita (s. 23). Tämän jälkeen voit vertailla omia pisteitä edellisvuoden pistemääriin, joilla koulutukseen on päässyt sisälle. Tällainen vertailu auttaa sinua hieman hahmottamaan suuntaa-antavasti omia mahdollisuuksiasi, koska on hyvin vaikea lähteä arvioimaan millä arvosanoilla tullaan juuri tänä tai ensi vuonna pääsemään koulutukseen sisälle. Tarvittaessa voit tiedustella hakuun tai koulutukseen liittyvistä asioista myös suoraan hakukohteenasi olevasta oppilaitoksesta. Halutessasi voit keskustella myös oman koulusi opinto-ohjaajan kanssa tulevista ammatinvalintaan liittyvistä kysymyksistäsi.

Pidetään peukkuja, että pääsisit asettamiisi arvosanatavoitteisiin, vaikka arvosanasi kuulostavat jo nyt hyviltä. Niistä on hyvä lähteä liikkeelle!

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Nora
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Nora Enberg 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo