Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Medialinja

Viesti

Heips (:

Olen nyt ysillä ja olen miettinyt, että olisi aika hienoa, jos menis medialukioon medialinjalle, mutta semmonen juttu mietityttää, että onko mulla sitten jos/kun lukion päätän, niin mitän mahiksia päästä töihin media-alalle, siis suoraan lukiosta vai vaatiiko se yliopistoon tai ammattikorkeaan menemistä? Ja, jos on mahollista suoraan lukiosta, niin millaisia ovat sitten työt?

Hei,

medialukioissa tosiaan opiskellaan tavallista lukiota enemmän mediakursseja kuten tv-, radio- ja lehtityötä, valokuvausta. Lukiossa on mahdollista suorittaa myös mediadiplomi, josta voi saada esimerkiksi lisäpisteitä haettaessa jatkokoulutukseen. Medialukiossa saa hyvät valmiudet erilaisiin viestintään liittyviin tehtäviin sekä myös arvokasta työkokemusta esimerkiksi toimittajan työstä.

Etukäteen on vaikeaa sanoa, työllistyisitkö suoraan lukion jälkeen media-alalle vai vaatisiko se kenties lisäkoulutusta. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että lukion jälkeen suoraan ei välttämättä työpaikkaa löydy, vaan jatko-opinnot ovat realistisempi vaihtoehto. Media-alalla jatko-opintovaihtoehtoja löytyy sekä ammattikorkeakouluista (viestinnän koulutusohjelma , journalismin koulutusohjelma ) että yliopistoista. Löydät lisätietoja viestintäalan työtehtävistä, haastatteluja ja uratarinoita sivujen oikeasta palkista.

Mukavaa uutta vuotta!

Terveisin,

Maija

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Anna-Maija Kärävä

Vastauksesta oli hyötyä minulle
7
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo