Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Missä Eläinlääkäriksi

Viesti

Haluaisin eläinlääkäriksi, mutta Suomessa sinne on vaikea päästä, enkä lukenut lukiossa kuin pakolliset kurssit kemiasta ja fysiikasta.
Haluaisin tietää millä perusteella Ruotsiin valitaan opiskelijat ja onko sinne vaikeampi päästä kuin Suomeen? Entä onko Tartoon vaadittava SAT-testi helppo läpäistä, sehän pohjautuu pelkästään biologiaan?

Moikka,

Eläinlääkäriksi opiskelu tosiaan onnistuu esimerkiksi Ruotsissa tai Virossa. Ruotsiin haettaessa täytyy olla hyvä englannin kielen kielitaito (todistetaan TOEFL-testillä). Lisäksi saattaa olla muita erityisvaatimuksia, riippuen hieman yliopistosta. Lisätietoa hakuprosessista Ruotsin yliopistoihin löyty VHS:n sivuilta . Myös Studerasta  löytyy tietoa pääsyvaatimuksista.

Tarttoon vaadittava SAT pohjautuu biologiaan, painotuksena on joko ekologinen biologia tai molekulaarinen biologia. SAT tulokset ovat tärkein sisäänpääsykriteeri, ja niiden perusteella englanninkieliseen ohjelmaan valitaan 16 opiskelijaa. Haku tapahtuu siis joko englannin kieliseen ohjelmaan tai eestin kieliseen. Kahden vuoden jälkeen myös englannin kieliseen ohjelmaan valitut siirtyvät opiskelemaat eestin kielellä. SAT:stä pitää saada vähintään noin 600 pistettä. Jos kaksi opiskelijaa saa samat pisteet, katsotaan esimerkiksi päättötodistuksen numeroita biologiassa.Lisätietoa SAT:stä löytyy Tarton yliopiston sivuilta

Lisätietoa lääketieteen opiskelusta Tarton yliopistossa löytyy muun muassa Tarton yliopiston  kotisivuilta  tai Opiskelupaikasta .Tämän syksyn osalta haku Tarttoon on jo mennyt, syksylle 2012 voi toki hakea. Ruotsiin haun deadline on 15.8. Tsemppiä hakuihin!

Terveisin,

Sini

 

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
4
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo