Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Miten pääsen lääkäriksi?

Viesti

Mitä kouluja pitää käydä päästäkseen lääkäriksi?

Hei!

Lääkärin kelpoisuuden saadaksesi sinun tulisi suorittaa lääketieteen lisensiaatin tutkinto, joka on mahdollista suorittaa yliopistojen lääketieteellisissä tiedekunnissa. Tutkinnon suorittaminen vie noin kuusi vuotta. Tietoa lääketieteen opiskelusta ja opintoja tarjoavat yliopistot löydät Opintoluotsin lääketieteellistä koulutusta esittelevästä osiosta .

Yliopistoon päästäksesi sinulla tulee olla suoritettuna joku toisen asteen koulutus (lukio tai ammatillinen tutkinto), joka antaa hakukelpoisuuden yliopistoihin. Listan hakukelpoisuuden antavista tutkinnoista löydät esimerkiksi Koulutusnetistä.

Pohjakoulutukseksi lääketietelliseen sopivat hyvin esimerkiksi lukio-opinnot, jotka sisältävät pitkän matematiikan, fysiikan ja kemian laajan oppimäärän sekä soveltuvia biologian kursseja. Tällainen kokonaisuus antaa hyvät valmiudet sekä ajatellen lääketieteellisen tiedekunnan valintakokeeseen valmistautumista että opintoja lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Ystävällisin terveisin;

Teija
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
75
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

minä en tajua että mitä yhteys pitkämatematiikalla on lääketieteseen?

Kirjoittaja:

opiskelija

Hei Opiskelija!

Lääketieteellisen pääsykoekirja Galenoksen omaksumista tukee erityisesti lukion biologian, fysiikan ja kemian oppiaineet. Pitkä matematiikka ei ole siis edellytyksenä lääketieteelliseen haettaessa, vaan oppiaine voi olla tukemassa esimerkiksi fysiikan ja kemian osaamista. Lisätietoa lääketieteellisen pääsykokeista löydät esimerkiksi täältä Opiskelupaikan sivuilta: ( http://www.opiske...eteellisen-paasykoe)

Ystävällisin terveisin
Nora
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Nora Enberg

Miten pääsen lääkäriksi Oulun seudulla ja mitä kouluja pitää suorittaa?
Riittääkö että biologia, fysiikka ja kemia ovat päättötodistuksessani esimerkeksi ysejä?
Haluaisin erityisesti korvalääkäriksi - mitä pitää tehdä?

Kirjoittaja:

apua

Hei apua,

hienoa kuulla, että sinulla on mielessäsi jo tulevaisuuden haaveammatti!

Lääkäriksi voi opiskella yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Opinnot johtavat lääketieteen lisensiaatin tutkintoon, jonka suoritettuasi voit toimia lääkärinä. Opinnot kestävät 6 vuotta. Opintojen sisällöissä ja painotuksissa on jonkin verran eroja yliopistojen välillä. Voit tutustua tarkemmin eri yliopistojen lääketieteellisiin opintoihin Opintoluotsissa klikkaamalla www.opintoluotsi.fi ja valitsemalla täältä -> Koulutusalat ja ammatit -> Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala -> Lääketiede.

Opintojen sisällöissä ja painotuksissa on eroja yliopistojen välillä. Tarkat tiedot opinnoista löytyvät yliopistojen verkkosivuilta. Esimerkiksi oheisesta linkistä pääset Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan sivuille, joilla esitellään lääketieteen koulutusta Oulun yliopistossa:
http://www.medici...koulutusohjelma.html

Olet hakukelpoinen yliopistoon suoritettuasi jonkin toisen asteen tutkinnon, esimerkiksi ylioppilastutkinnon tai vähintään kolmevuotisen ammatillisen perustutkinnon. Pohjakoulutukseksi lääketieteen opintoihin sopivat hyvin esimerkiksi lukio-opinnot, jotka sisältävät pitkän matematiikan, fysiikan ja kemian laajan oppimäärän sekä soveltuvia biologian kursseja. Tällainen kokonaisuus antaa hyvät valmiudet opintoihin sekä edesauttaa valintakokeissa menestymistä.

Lääketieteellisten tiedekuntien valintakoe on valtakunnallinen, eli koe on samanlainen kaikissa yliopistoissa. Pyrkiä voi kuitenkin vain yhteen hakukohteeseen. Ylioppilastutkinnosta valintapisteitä voi saada seuraavista aineista:

• äidinkieli (suomi tai ruotsi tai saame)

• vieras kieli (A-kieli/pitkä kieli) tai toinen kotimainen kieli (A-kieli / pitkä kieli tai B-kieli / keskipitkä kieli) parempi näistä

• biologian tai fysiikan tai kemian ainereaalikoe (parhain näistä)

• pitkä tai lyhyt matematiikka tai mikä tahansa ainereaalikoe pois lukien kohdassa 3 käytetty, parhain näistä


Valintakoe koostuu valintakoekirjaan pohjautuvista integroiduista tehtävistä. Valintakoevaatimuksena keväällä 2011 oli kirja: Galenos - Johdanto lääketieteen opintoihin. Galenoksessa on integroitu lukion biologian, fysiikan ja kemian oppiaineisiin sisältyvää tietoa lääketieteen opetukseen ja tutkimukseen soveltuvalla tavalla. Kaikkia lukion kurssien sisältämiä perusasioita ei kirjassa ole toistettu, vaan hakijoiden tulee Galenosta lukiessaan hakea taustatietoja lukion oppikirjoista niiltä osin kuin Galenoksen ymmärtäminen sitä vaatii. Kokeeseen sisältyy lisäksi koetilanteessa jaettavaan aineistoon pohjautuvia tehtäviä.

Voit tutustua tarkemmin Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan vuoden 2011 valintaperusteisiin oheisesta linkistä:
http://www.medici...usteet_2011-2601.pdf

Lääketieteen lisensiaatin tutkinnon suorittamisen jälkeen sinun on mahdollista erikoistua esimerkiksi juuri korvalääkäriksi, erikoistumisopinnot kestävät 5-6 vuotta.

Toivottavasti pääset näillä tiedoilla alkuun!

Onnea ja menestystä kohti lääkärin opintoja!!

Terveisin,
Maija
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Maija

apua oon yöäasteella ja haluun et musta tulee lääkäri
mitä mä teen oon enkussa suekee->6
kemi->9
matikka->9
biologia -> 9
fysiikka ->7
en tajuu enkku on mulle aina ollu vaikee auttakaaa mua

Kirjoittaja:

ja_21

Moikka ja_21!

Hienoa, että sinulla on jo tässä vaiheessa ammatti kiikarissa! :)

Minusta nuo arvosanasi eivät kuulosta ollenkaan huonoilta. Kemiassa, matematiikassa ja biologiassa olet menestynyt todella hyvin. Ne ovat juuri niitä aineita, joita lääketieteelliseen pääsemisessä tarvitaan. Luonnollisesti myös fysiikka on tärkeä, mutta sinulla on paljon aikaa tsempata fysiikassa ennen kuin haet lääkikseen. Näyttäisi kuitenkin siltä, että sinulla on lahjoja juuri oikeissa aineissa.

Niin kuin varmasti tiedätkin, sinun kannattaa peruskoulun jälkeen hakeutua lukioon opiskelemaan ja siellä kannattaa valita juuri kemian, fysiikan ja biologian opintoja. Lukion jälkeen voit hakea lääketieteelliseen tiedekuntaan opiskelemaan. Halutessasi voit jo tässä vaiheessa vilkaista lisätietoja lääketieteelliseen hakemisesta koulutusta järjestävien yliopistojen sivuilta.

http://www.opinto...42-8e79-0643e667349c

Luonnollisesti myös englannin kursseista on lukiossa suoriuduttava. Vaikka englanti ei ole sinun vahvin aineesi, työllä ja oikeita opiskelutekniikoita harjoittamalla, voit parantaa englannin numeroasi. Sinun kannattaa jutella oman englannin opettajasi kanssa siitä, mitkä asiat englannin opiskelussa tuntuvat vaikeilta. Ehkä hän osaa neuvoa sinua siinä, mihin asioihin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota. Voitte tehdä opettajasi kanssa "toimintasuunnitelman" englanninnumerosi parantamiseksi. Sinun kannnattaa myös pyytää tukiopetusta englannissa. Itselläni englannin kielen opiskelussa auttoi se, että katsoin lempiohjelmiani ilman tekstitystä! :)

Koska olet nuori, vielä tässä vaiheessa ei kannata luopua unelmistaan. Nyt on tärkeää alkaa tehdä työtä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Pidetään peukkuja, että saavutat tavoitteesi. Tsemppiä erityisesti englannin opiskeluun! :)

Syksyisin terveisin,
Sini
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Sini 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo