Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Oikikseen valmistautuminen

Viesti

Hei!
Tarvitsisin hieman vastauksia muutamaan kysymykseen liittyen Turun oikeustieteelliseen tiedekuntaan pyrkiessä. Eli olen viime kevään abiturientti ja nyt vietän välivuotta, ja ajattelin ensi keväänä hakea Turun oikikseen. Haluaisin tietää, mistä ylioppilastodistuksen aineista saa lisäpisteitä ja kuinka paljon niitä on mahdollista saada? Ja minkälaista valmennuskurssia suosittelisit, tai onko oikikseen olemassa eri pitusia valmennuskursseja esim. heti vuodenvaihteen jälkeen alkavia kursseja vai onko ne lähinnä niitä kirjoitusten jälkeen alkavia? Tai onko Turun oikikseen pyrkiessä joku tietty valmennuskurssi, joka valmentaa erityisesti sinne pyrkiviä? Olen myös suunnitellut, että luen julkisoikeutta avoimessa yliopistossa muutaman opintopisteen verran ja valmistaudun tällä tavoin pääsykokeisiin ennen varsinaisen pääsykoemateriaalin julkaisua. Eikös se ole suositeltavaa? Ja vielä, että jos luen muutaman opintopisteen verran avoimessa, niin haenko siitä huolimatta ihan samassa kiintiössä kun ilman avoimen opintoja olevat hakijat? Kiitos jo etukäteen!

Moikka!

Mukava kuulla, että hakukohde on selvillä ja että olet jo aloittanut hakuprosessiin valmistautumisen.

Se, miten ylioppilastodistus pisteytetään, selviää kunkin yliopiston vuosittain ilmestyvästä hakuoppaasta. Ensi vuoden hakua koskevat oppaat julkaistaan tammikuun tienoilla. Tässä vaiheessa voit siis vain tutkiskella, millaiset pisteet olisit saanut, jos olisit hakenut viime keväänä. Vuoden 2009 Turun yliopiston hakuopas löytyy sähköisenä täältä .

Valmennuskursseja järjestää moni taho, mutta Opiskelupaikan yhteistyökumppani on Valmennuskeskus , joka on järjestänyt valmennuskursseja vuodesta 1975.

Tulevaan alaan liittyvien opintojen suorittaminen avoimessa yliopistossa on tosiaan hyvä keino tutustua ennakkoon alan käsitteistöön, kirjallisuuden tyyliin jne.

Muutaman opintopisteen opiskelu avoimessa yliopistossa ei vaikuta hakemiseen; haet siis päävalinnassa, kuten muutkin tuoreet tai suht tuoreet ylioppilaat.

Voit halutessasi tutustua myös opiskelupaikkaneuvojamme Teijan samasta aiheesta laatimaan vastaukseen; löydät sen otsikolla ”Oikeustieteellisen pääsykokeeseen valmistautuminen”.

Tsemppiä valmistautumiseen ja aikanaan valintakokeeseen!

Elokuisin terveisin,

Mari

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
66
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo