Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Opettaja ammattikorkeakoulu

Viesti

Hei,

Olen hakemassa ammatilliseen opettaja- ammattikorkeakouluun. Hain jo viime keväänä,mutta en päässyt.Sain 12 pistettä. Olen tällä välillä suorittanut kasvatustieteen aineopinnot ( 40 op) Lisäksi minulla oli jo ennestään kasvatustieteen perusopinnot opiskeltuna. Minulla olisi muuta epäselvä kohta, mistä voisin saada lisäpisteitä. Olen tehnyt sijaisuuksia Tampereen kaupungille aina silloin tällöin kohta vuoden.Saanko niistä lisäpisteitä? Lisäksi omistan ravintola-alan yrityksen sisarusteni kanssa? Katsotaanko tämä yrityksessä toimimiseksi ja saanko siitä lisäpisteitä? Lisäksi kysyn mitä tarkoittaa yhteiskunnallinen toiminta. Olen ollut vaaleissa ehdokkaana ja toiminut puolueessa jonkin verran sillon.Lasketaanko se?

Moikka!

Viestistäsi ei käy ilmi, mihin ammattikorkeakouluun olet hakemassa. Katselinkin Tampereen ja Jyväskylän ope-amk:n sivustoja. Tampereen amk:n sivuilta löytyy tieto siitä, miten pisteet määräytyvät eri tekijöistä, mutta tarkempaa tietoa esim. kasvatustieteellisen koulutuksen pisteiden laskemisesta sieltä ei löydy. Siksi kannattaakin tutustua Jyväskylän amk:n sivuihin, joista tähänkin löytyi vastaus. 

Ensinnäkin sinulla tulisi olla opettajan kelpoisuus, jotta voit tulla valituksi ope-korkeaan. Tämä tarkoittaa korkeakoulututkintoa (sosiaali- ja terveysalalla ylempää korkeakoulututkintoa) ja kolmen vuoden työkokemusta omalta alaltasi. Kaikista hakijoista, joilla tämä ehto täytyy, lasketaan pisteet heidän toimittamiensa tutkinto- ja työtodistuksen perusteella. Pisteitä saa seuraavasti:

  • tutkinnot, maks. 12 p.
  • pedagoginen ja kasvatustieteellinen koulutus, maks. 13 p.
  • ammatillinen täydennyskoulutus, maks. 8 p.
  • työtehtävä (työsuhde opettajana), maks. 6 p.
  • työkokemus (muu kuin opetustyö), maks. 10 p.
  • opettaja- ja kouluttajakokemus, maks. 7 p.
  • erityisansiot, maks. 8 p

Jyväskylän amk:n sivuilta löydät selkeän taulukon siitä, miten nuo pisteet lasketaan. Näyttäisikin siltä, että voisit saada kasvatustieteen perus- ja aineopinnoistasi 8 pistettä kohtaan "Muu kasvatustieteellinen ja pedagoginen lisäkoulutus". Työkokemuspisteitä saa sekä yleisestä työkokemuksesta että opettaja-kokemuksesta. Täältä löydät tietoa siitä, miten lyhytaikaisista opetus-työsuhteista lasketaan pisteitä.

Tässä on sinulle esimerkki siitä, miten pisteet lasketaan Jyväskylän amk:ssa. Sinun kannattaisikin olla suoraan yhteydessä siihen oppilaitokseen (esim. hakutoimistoon), johon aiot hakea. He osaavat kertoa onko heillä pisteytysmenettely täysin samanlainen kuin Jyväskylässä ja ottaa kantaa myös tuohon yrittäjyys-kokemukseen. Uskoisin, että voit saada siitä pisteitä vain jos olet työskennellyt yrityksessänne. 

Ope-ammattikorkeaan pääsemiseen vaikuttaa pisteiden lisäksi se, kuinka paljon opiskelijoita sinun alallesi otetaan. Esimerkiksi tekniikan ja liikenteen alan opettaja-opiskelijoita otetaan vuosittain enemmän kuin muille aloille, koska heistä on eniten pulaa. Täältä löydät esimerkin.

Toivottavasti ovet ammatilliseen opettajakorkeaan avautuvat viimein! :)

Syysterveisin,

Jutta

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
7
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo