Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Opiskelemaan Bangkokiin

Viesti

Hei,

Olen löytänyt kiinnostavan koulutusalan communication design ja koulun Thaimaan Bangkokista, King Mongut's Universityn SoA+D yksiköstä. Minulla on Artenomi (amk) tutkinto jo suoritettuna Suomessa.

Haluaisin hakea ko. kouluun, mutta kaipaisin hieman apua hakumenettelyssä ja moninaisissa kysymyksissä mm. opintojen rahoittamisesta. Tämä koulu ei valitettavasti ole esim. Asia Exchangen listalla. Olisiko jokin taho joka voisi neuvoa ja auttaa? Tahtoisin siis suorittaa koko Bachelor's degreen enkä ole tällä hetkellä opiskelija.

Apuja ja vinkkejä juttukumppaneista (nettiä olen jo kääntänyt ylösalas) odotellen

Minz happy

Moikka!

Hyvä, että olet ahkerasti yrittänyt kerätä tietoa ulkomaille lähtemisestä. Netistä suurin osa tiedosta löytyykin, mutta olisi varmasti mukavaa saada tukea hakuprosessiin.

Kyseisen koulun sivuilta löytyy parhaiten (tai ainakin pitäisi löytyä) hakuopas ja tarkat tiedot hakuprosessin vaiheista: mitä lomakkeita sinun tulee lähettää, mihin ja milloin, paljonko opiskelu maksaa, tarvitaanko viisumia, ym. Me Opiskelupaikassa tuemme henkilökohtaisesti hakijoita, jotka hakevat meidän yhteistyökouluihin. (Löytyvät tuolta "ulkomaille" -osioista) 

Kerrot viestissäsi, että olet löytänyt tämän koulun omatoimisesti, joten voisit olla yhteydessä CIMO:on.  CIMO on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus, jossa annetaan myös ulkomaille lähtöä suunnitteleville neuvontaa. Kannattaakin tutustua hyvin myös CIMO:n nettisivuihin, josta löytyy paljon hyödyllistä tietoa.

Kelan sivuilta puolestaan voit nähdä ehdot opintotuen saamiselle. Sinun kannattaisin ottaa selvää onko löytämäsi yliopisto julkisen valvonnan alainen Thaimassa. Muuten tukea opintoihin ei saa. Ulkomailla opintoja suorittava saa yhteensä n. 1 100 e/kk opintotukea ja opintolainaa. 

Toivottavasti pääset näillä vinkeillä eteenpäin unelmasi tavoittelussa! :)

Jutta

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
10
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo