Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Pätevöityminen

Viesti

Hei,

Olen sähkötekniikan ja tarkemmin tietoliikennetekniikan DI ja lisäksi olen suorittanut 60op pedagogiset opinnot. Tarvitsenko vielä jotain lisäkoulutusta, jotta olisin pätevä opettamaan esim. matematiikkaa, fysiikkaa jne. ammatillisessa oppilaitoksessa. Asetus 986/1998 antaisi ymmärtää näin, mutta en ole varma. Ja jos ei, niin mitä lisäopintoja tarvitsisin.


Hei,

Mainitsemasi asetuksen mukaan olet kelpoinen antamaan ammatillisten aineiden opetusta (sähkötekniikka/tietoliikennetekniikka) soveltuvalla alalla. Kelpoisuusvaatimukset ammatillisten opintojen opetuksen antamiseen ovat seuraavat:

1)   soveltuva korkeakoulututkinto

2)   vähintään 60 opintopisteen laajuiset opettajan pedagogiset opinnot

3)   vähintään kolmen vuoden pituinen käytännön työkokemus opetustehtävän sisältöä vastaavissa tehtävissä

Jos taas haluaisit opettaa matematiikkaa, fysiikkaa tai kemiaa ammatillisessa oppilaitoksessa, tulisi sinulla olla näistä suoritettuna 60 opintopisteen laajuiset kokonaisuudet. Koska olet DI:n tutkinnossasi jo suorittanut jonkin verran kyseisiä opintoja, tulisi sinun ainoastaan täydentää opetettavien aineiden opinnot 60 opintopisteen laajuisiksi. Yhteisten aineiden opettajan kelpoisuusvaatimukset ovat seuraavat:

1)   ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyvät vähintään 120 opintopisteen tai niitä vastaavat opinnot yhdessä opetettavassa aineessa ja vähintään 60 opintopisteen tai niitä vastaavat opinnot muissa opetettavissa aineissa tai joka on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon soveltuvassa koulutusohjelmassa

2)   vähintään 60 opintopisteen laajuiset opettajan pedagogiset opinnot

 

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua!

Terveisin,

Maija

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Anna-Maija Kärävä

Vastauksesta oli hyötyä minulle
5
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo