Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Psykiatrin koulutus

Viesti

Hei!

Mihin pitäisi hakea peruskoulun jälkeen, kun haluaa psykiatriksi? Kauanko psykiatrin koulutus kestää?

Hei!

Hienoa kuulla, että pohdit jo nyt tulevia valintojasi ja pyrit tekemään pitkäjänteisiä suunnitelmia.

Haluan vielä varmentaa, että tarkoitamme molemmat varmasti samaa asiaa, kun tässä on mahdollisuus sotkeutua ammattinimikkeissä (psykiatri, psykologi ja psykoterapeutti) pahemman kerran :)

Psykiatrian erikoislääkäri on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti, joka on suorittanut yliopistossa, n.6 vuotta kestävän lääkärin tutkinnon ja tämän jälkeen jatkanut erikoislääkärikoulutukseen, joka on kestoltaan myös kuusivuotinen. Koulutuksen jälkeen psykiatrian erikoislääkäri on erikoistunut laaja-alaisesti psyykkisiin häiriöihin ja on valmis mm. toimiman psykiatrisen yksikön johtotehtävissä. (mm. sairaalassa)

Psykologi on koulutukseltaan yleisimmin psykologian maisteri ja valmistunut myös yliopistosta. Opintojen keskimääräinen kesto on kuusi vuotta, jonka jälkeen psykologi voi työllistyä mm. kunnallisiin terveydenhuoltopalveluihin (sairaalat, mielenterveystoimistot), ammatinvalintapsykologiksi tai vaikka psykologian aineenopettajaksi lukioihin.

Psykologin koulutus on hyvä pohja psykoterapeutiksi, mutta terapeutiksi erikoistuminen vaatii vielä pätevöitymisen lisäopinnoilla ja omalla terapiajaksolla. Psykoterapeutti pyrkii hoitamaan psyykkisiä häiriöitä erilaisin terapiamuodoin, ja asiakkaat voivat olla yksilöiden lisäksi, esimerkiksi perheitä ja ryhmiä.  

Yksi yleisimmistä ja helpoimmista väylistä yliopisto-opintoihin on lukion ja ylioppilastutkinnon suorittaminen, ainakin siinä tapauksessa, jos haluat lääketieteellisiin opintoihin. Lukion alussa voisit kertoa suunnitelmistasi koulusi ohjaajalle ja voisitte sitten yhdessä suunnitella opintosi niin, että ne tukisivat mahdollisimman hyvin tulevaisuuden tavoitteitasi. Tarkoitan tällä lukion ainevalintoja.Täytyy muistaa, että lukio ei automaattisesti takaa paikkaa jatko-opintoihin ja ammatillisen perustutkinnon jälkeenkin voi jatkaa yliopistoon.

Voisit miettiä, mistä kiinnostuksesi ihmismielen kartoittamiseen on herännyt? Voit hakea lisätietoa näistä ammatteista mm. Ammattinetistä  ja tutustua sitä kautta koulutukseen ja mahdollisiin työtehtäviin. (Löydät ne hakusanoilla: lääkäri, psykologi) Tämän lisäksi voisit katsoa Suomen psykologiliiton kokoaman tiivistelmän psykologin työllistymismahdollisuuksista - Mitä psykologi tekee .

Jos sinulle tulee vielä jotain lisäkysymyksiä mieleen, niin kysy rohkeasti uudestaan. Voit käydä juttelemassa suunnitelmistasi myös koulusi oppilaanohjaajan luona ja kannattaa myös keskustella läheisten ihmisten kanssa tulevista valinnoistasi.

Mukavaa syksyä ja intoa opinpolulle,

Toivottaa

Janne

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
38
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo