Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi

Viesti

Hei, onko mahdollista erikoistua terveydenhoitajaksi valmistuttuaan sairaanhoitajaksi? Vai pitääkö ehdottomasti hakea vain terveydenhoitajaksi?

Hei!

Sairaanhoitajan (AMK) tutkinto on mahdollista täydentää terveydenhoitajan (AMK) tutkinnoksi ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksessa. Tulossa olevat aikuiskoulutuksena järjestettävät hoitotyön koulutusohjelmat joiden suuntautumisvaihtoehto on terveydenhoitotyö, näet Koulutusnetin koulutustarjontahaulla. Hakuun pääset helposti Opintoluotsissa koulutusohjelman lyhyen esittelyn yhteydessä olevan linkin kautta (aikuiskoulutus). Tällä hetkellä haussa näkyvät tänä vuonna alkavat koulutukset, joiden hakuaika on jo loppunut.

Esimerkiksi Mikkelin ammattikorkeakoulussa järjestetään kaksi vuotta kestävä, 45–50 opintopisteen laajuinen sairaanhoitajille tarkoitettu terveydenhoitajan tutkintoon johtava koulutus.

Osa täydentävistä koulutuksista on tarkoitettu henkilöille jotka päivittävät aikaisempaa opistoasteen tutkintoa ammattikorkeakoulututkinnoksi. Näin on esimerkiksi Tampereen ammattikorkeakoulun terveysalan moniammatillisessa muuntokoulutuksessa.

Halutessasi voit ottaa yhteyttä suoraan ammattikorkeakouluihin ja tiedustella aiotaanko täydentävää koulutusta järjestää lähitulevaisuudessa.

Ystävällisin terveisin

Emmi

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

Vastauksesta oli hyötyä minulle
14
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

Hei!

Olen valmistunut sairaanhoitajaksi vuonna 2004. Nyt haluaisin opiskella terveydenhoitajaksi. Olin viime keväänä asiasta yhteydessä Oulun seudun amk:n opintotoimistoon, jossa minulle kerrottiin etten voi hakea aikuiskoulutukseen, koska minulla on jo amk-tutkinto, vaan minun pitää hakea nuorten yhteishaussa. Nyt haluaisinkin tietää, että saavatko ammattikorkeakoulut itsenäsesti päättää, että millä perustein opiskelijoita valitaan aikuiskoulutukseen vai onko se valtakunnallinen päätös? Viittaan tällä tuohon yo. Emmi Tarkiaisen vastaukseen Mikkelin amk:sta. Opintotoimistosta minulle kerrottiin myös etten voi hakea sairaanhoitajatutkinnolla, vaan lukion todistuksella/lähihoitajan tutkinnolla. Ja onko todellakin niin, ettei yhteishaussa työkokemusta enää kysytä ollenkaan?

Kirjoittaja:

Anonymous user

Hei,

olet oikeassa tuon ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksen suhteen siinä, että ammattikorkeakoulut saavat pitkälti itse päättää valintaperusteista. Oulun ammattikorkeakoulussa terveydenhoitajan aikuiskoulutuksen pohjakoulutusvaatimuksena on opistoasteen sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai kätilön tutkinto eli AMK-tutkinto ei tässä käy. Koulutus on siis suunnattu sellaisille opistoasteen terveydenhoitoalan tutkinnon suorittaneille, jotka haluavat päivittää opintonsa AMK-tasoisiksi. Yleensä aikuiskoulutukseen osallistumisen ehtona on myös 18 ikävuoden jälkeen hankittu, vähintään kahden vuoden työkokemus alalta. Esimerkiksi Metropolia AMK:ssa ja Mikkelin AMK:ssa järjestetään nimenomaan pätevöitymiskoulutusta sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi, jolloin opinnot kestävät 1,5 – 2 vuotta. Oletko jo tutustunut näihin vaihtoehtoihin?

Nuorten koulutukseen haetaan yhteishaussa. Lopulliseen valintaan vaikuttaa koulumenestys, ensimmäinen hakutoive ja valintakoe. Ja kuten sinulle jo kerrottiinkin, koulutukseen haetaan ylioppilastutkinnolla tai kolmivuotisella ammatillisella tutkinnolla, ei AMK-tutkinnolla. Sosiaali- ja terveysalalla työkokemuksesta ei saa lisäpisteitä valinnassa.

Tulossa olevat nuorten- ja aikuiskoulutuksena järjestettävät hoitotyön koulutusohjelmat, joiden suuntautumisvaihtoehto on terveydenhoitotyö, näet Koulutusnetin koulutustarjontahaulla.
Hakuun pääset parhaiten osoitteessa http://www.opintoluotsi.fi/
Valitse täältä edelleen Koulutusalat ja ammatit -> Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala -> Hoitotyön koulutusohjelma; terveydenhoitaja. Kyseisen sivun alalaidasta pääset tarkastelemaan kaikille tarkoitetun koulutuksen ja aikuiskoulutuksen koulutustarjontaa.

Toivottavasti löydät itsellesi mieluisan vaihtoehdon päästä jatkamaan opintojasi!

Syksyisin terveisin,

Maija

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Maija 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo