Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Sairaanhoitajasta ylihoitajaksi.

Viesti

Hei!

Kysyin mitä kautta pääsee sairaanhoitajasta ylihoitajaksi. Voiko siihen päästä ylemmän amk tutkinnon kautta, vai pitääkö lukea terveystieteen maisteriksi kokonaan? Ja pystyykö mennä suoraan maisteri vaiheeseen? Tuntuu aika pitkältä ajalta amkin jälkeen lukea 5v kun pitäisi päästä työelämäänkin, mutta johtaminen kuitenkin kiinnostaa.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Ylihoitajalla tulee olla terveystieteen maisterin tutkinto. Eli opiskelu tapahtuu siis yliopistossa.

Terveystieteen maisteriksi (pääaineena hoitotiede) voi opiskella useissa eri yliopistoissa. Hoitotieteen opinnot ovat siitä erikoisia, että niiden pohjakoulutusvaatimuksena myös kandidaatin tutkintoon on soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai terveydenhuollon opistoasteen tutkinto. Sinun kohdallasi tämä tarkoittaa siis sitä, että valitettavasti suoraan masterivaiheeseen et ammattikorkeakoulututkinnollasi voi hakea. Sinun tulee siis hakea suorittamaan sekä kandidaatin että maisterin tutkintoa.

Koska kaikilla alan opiskelijolla on aiempi alan tutkinto suoritettuna, opiskelua on pyritty lyhentämään antamalla hyväksilukuja aiemmista opinnoista. Käytännössä opiskelu kestäisi sinun kohdallasi siis noin kolme vuotta. Tässä Oulun yliopiston esimerkki opintojen rakenteesta ja aiempien opintojen hyväksiluvusta. Niin kuin taulukosta näkee, sinun on mahdollista saada ammattikorkeakoulututkinnollasi hyväksiluettua 108 opintopistettä. Hyväksiluettavat opinnot voivat vaihdella eri yliopistojen välillä, joten kannattaa tarkistaa tämä sen yliopiston sivuilta, jonka tarjonnasta olet kiinnostunut eniten.

Toivottavasti tämä selvensi asiaa. Kannattaa hakea lisätietoa koulutuksesta ja hakemisesta vielä yliopistojen omilta sivuilta!

Onnea hakuun ja hyvää alkanutta vuotta!

Ystävällisin terveisin,

Sini

opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Sini Hurskainen

Vastauksesta oli hyötyä minulle
18
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo