Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Tyottomyyskorvaus

Viesti

Hei! Onko mahdollista hakea tyottomyyskorvausta jalkikateen. Olen vasta valmistunut yo-merkonomi ja olen ollut tyottomana 5 kuukautta. Kuinka voin saada tyottomyyskorvausta? Onko ulkomailla valiaikaisasumisella vaikutusta asiaan?

Hei,

työttömyyskorvausta maksetaan aikaisintaan siitä päivästä alkaen, kun olet ilmoittautunut TE-toimistoon. Eli ensimmäinen asia, joka työttömyyskorvauksen hakijan tulee tehdä on ilmoittautua TE-toimistoon ja tämän jälkeen hakea Kelalta työttömyyskorvausta. Jos et ole vielä ilmoittautunut TE-toimistoon niin se kannattaa tehdä pikimmiten!

Työttömyyskorvaus on asiakkaan tilanteesta riippuen työmarkkinatukea , peruspäivärahaa tai ansiopäivärahaa. Työmarkkinatuki on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat ensimmäistä kertaa työmarkkinoilla eli joilla ei ole vielä työkokemusta (=työssäoloehto ei täyty). Sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut TE-toimistoon, voit hakea työmarkkinatukea esimerkiksi sähköisellä lomakkeella, johon tulee liittää tarvittavat liitteet. Työmarkkinatuen takautuva hakuaika on 3 kuukautta.

Työmarkkinatukea voi saada vain Suomessa asuva, eikä sitä anneta Suomen ulkopuolella tapahtuvaan työnhakuun. Joten jos olet asunut ulkomailla tämän väliajan, niin siltä ajalta et ole oikeutettu saamaan työttömyyskorvausta.

Lisätietoa oheisista linkeistä ja Kelan sivuilta.

Toivottavasti työttömyyskorvaus lähtee rullaamaan mahdollisimman pian!

ystävällisin terveisin,

Sini

opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Sini Hurskainen

Vastauksesta oli hyötyä minulle
7
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo