Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Ulkomaalaisen opiskelu Suomessa

Viesti

Onko afrikkalaisella ammattilaisjalkapalloilijalla, ikää 28 v. mahdollisuutta päästä opiskelemaan Suomeen? Ollut Suomessa viime vuonna. Tällä hetkellä pelaa Intiassa. Minkälaiset pääsyvaatimukset/pääsykokeet? Sydäntä lähinnä olisivat politiikka, rakennusala... Miten haku?

Hei!

Tämä kysymys olikin melko visainen pähkinä purtavaksi! Kattava kysymykseen vastaaminen edellyttäisi tarkempaa tietoa esimerkiksi hakijan koulutustaustasta ja kielitaidosta (ilmeisesti englanti on hyvin hallussa?). Esittelenkin tässä hyvin yleisesti muutamia erilaisia vaihtoehtoja ja pyrin lähinnä antamaan teille tietoa siitä, mistä tarkempaa informaatiota asiaa koskien on mahdollista saada.

Ulkomaalainen voi hyvin opiskella suomalaisessa oppilaitoksessa ja tarjolla on myös runsaasti erilaisia englanninkielisiä koulutusohjelmia. Maahanmuuttoviraston sivuilla kerrotaan ulkomaalaisen opiskelusta Suomessa; tämä on ehdottamasti sivusto johon kannattaa tutustua huolella! Esimerkiksi oleskelulupaan liittyvistä asioista sivusto tarjoaa hyvin kattavan tietopaketin. Tiivistetysti sanottuna; oleskelulupa tarvitaan (muut kuin EU-kansalaiset ja heihin rinnastettavat) ja se voidaan myöntää peruskoulun jälkeisiin opintoihin (tavallisesti korkeakoulut ja ammatilliset oppilaitokset). Saadakseen oleskeluluvan opiskelijalla tulee olla riittävät varat elämiseen ja opiskeluun sekä hänet tulee olla hyväksytty opiskelijaksi suomalaiseen korkeakouluun/ammatilliseen oppilaitokseen. Lisätietoja aiheesta sekä maahanmuuttoviraston yhteystiedot löydätte oheisesta linkistä.

Toinen hyvä sivusto, jonka tarjontaan kannattaa tutustua, on CIMO:n Discover Finland . Täältä löytyy runsaasti tietoa opiskelusta Suomessa sekä yhteystiedot lisätietoja haluavalle. Sivuilta löytyy myös kansainvälisten koulutusohjelmien tietokanta (International Study Programmes Database), joka tarjoaa tietoa englanninkielisistä koulutusohjelmista suomalaisissa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Edellisten lisäksi kannustaisin teitä ottamaan
yhteyttä suoraan sellaisiin oppilaitoksiin, jotka ovat lähimpänä hakijan kiinnostuksen kohteita, ja selvittelemään opiskelumahdollisuuksia (pääsyvaatimuksineen, pohjakoulutusvaatimuksineen jne.) suoraan sieltä. Linkitän tähän esimerkiksi Cimon sivuilta listan suomalaisista ammattikorkeakouluista kontaktitietoineen .

Toivottavasti vastauksestani oli apua. Suosittelen, että otatte yhteyttä edellä mainitsemiini tahoihin; näin saatte varmasti parhaimmat vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Toivon myös, että sopiva koulutuspaikka hakijalle löytyy!

Hyvää jatkoa toivottaen,

Hanna
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
44
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

Jos Ulkomaalainen haluaa täydentää akateemista tutkintoaan -kandista maisteri ja hän on perheellinen. Asumislupa A. Voiko tähän saada taloudellista apua?

Kirjoittaja:

Uusi alku

Hei Uusi alku,

Kelan sivuilla todetaan, että myös ulkomaalaisten on mahdollista saada opintotukea Suomessa. Tämä edellyttää sitä, että sinut on rekisteröity väestötietojärjestelmään vakituisesti Suomessa asuvaksi sekä sitä, että Suomessa olosi syy on jokin muu kuin opiskelu (esim. työskentely tai perhesuhteet). Opintotuen saamiseksi tarvitset oleskeluluvan, jossa on oltava kirjaintunnus P, A tai P-EY. Lisätietoja löydät menemällä osoitteeseen www.kela.fi ja valitsemalla sieltä Opintotuki -> Ulkomaalaisen opintotuki.

Voit myös kysyä lisätietoja asiasta lähimmästä Kelan toimistosta!

Syksyisin terveisin,
Maija

Kirjoittaja:

Maija 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo