Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Vaatekauppaan töihin

Viesti

Hei.

Olen käynyt lukion ja sen jälkeen opiskellut parturi-kampaajaksi, sen jälkeen puoli vuotta hotelli- ja ravintoalan koulua jonka keskeytin. Tämän jälkeen olen ollut kaksi vuotta kaupan kassalla töissä. Nyt haluan kouluun!
Pidän asiakaspalvelusta ja myyjän työstä, mutta erilainen kuin tämä nykyinen. Eli siis ei elintarvikkeita eikä ruokia. Minua kiinnostaa miten voin päästä somistajaksi vaatekauppaan? Mihin minun pitää hakea? En ole yhtään perillä näistä. Kaikki haku asiat ym tuntuu hankalilta ja netissä selatessani hermostun vain, kun en ymmärrä opintopisteista ja muista hölkäsenpöläystä. Ei ole opoa auttamassa ja kertomassa mitä teen ja miten teen.
Haluan jonkun koulutuksen "vaatetusalalle". Minua kuitenkin kiinnostaa myynti. Ei vaatetusala (eli EI ompelu tms).

Hei!

Mukavaa kuulla, että olet löytänyt itseäsi kiinnostavan alan ja yrittänyt etsiä tietoa, kuinka sinne kouluttaudutaan. :) 

Koulutusten määrä on kuitenkin huima ja siksi tiedon etsiminen netistä voi alkaa äkkiä tuskastuttamaan. Opintoluotsi on oikein oivallinen sivusto: sieltä löytyy lähes kaikki Suomessa tarjottavat koulutukset aloittain. Sieltä löysinkin sinulle muutamia vaihtoehtoja:

1. Liiketalouden perustutkinto (yo-pohjaisena noin kaksi vuotta)

Tämä on toisen asteen ammatillinen koulutus, jossa voi suuntautua myyntiin ja asiakaspalveluun. Merkonomit työskentelevät usein myyjinä mitä erilaisimmissä yrityksissä. Harjoitteluiden aikana voi hakeutua työssäoppimaan vaatekauppoihin ja näin saada jalkaa oven väliin. Huom! linkistä pääset opintoluotsin sivulle, jonka alalaidasta löydät 2 uutta linkkiä, joita klikkaamalla näet kaikki vuonna 2012 alkavat koulutukset. Sinun pitää katsoa YO-pohjaisia koulutuksia.

2. Liiketalouden ja kaupan ammattitutkinnot

Aikuiskoulutuksena voit opiskella myynnin ammattitutkinnon tai markkinointiviestinnän ammattitutkinnon. Myös näitä alkavia koulutuksia voit etsiä sivun alalaidasta löytyvästä linkistä.

Tutkintojen sisällöistä voit lukea lisää täältä.  Ammattitutkinto on hyvä vaihtoehto ammatilliselle perustutkinnolle (ensimmäinen vaihtoehto) etenkin aikuiselle. Siinä opintoja henkilökohtaistetaan aikaisemman kaupallisen osaamisen pohjalta ja tutkinnon suorittamiseen kuluu näin vähemmän aikaa.

Ammatilliseen aikuiskoulutukseen haetaan ottamalla yhteyttä suoraan oppilaitokseen. Koulutuksenjärjestäjät päättävät itsenäisesti hakuajoista, jotka vaihtelevat paljon. Joihinkin koulutuksiin voi hakea pitkin vuotta. Varmimmin tiedon hakuajoista saa suoraan oppilaitoksista. Sinun kannattaakin hakeutua myös oman kaupunkisi amiksen sivuille ja etsiä sieltä alkavia ammattitutkintoja. Mikäli sivuilta ei tällaista hakupalvelua löydy, kannattaa sinun soittaa suoraan liiketalouden yksikköön ja tiedustella asiaa heiltä.

3. Somistajayhdistys

Somistajayhdistyksen sivuille on myös koottuu visualistin koulutusta antavia yksityisiä ja aikuisoppilaitoksia. Lisäksi sivuilla kerrotaan vähän somistajan/visualistin työstä.

Tässä onkin sinulle kolme linkkiä ja muutama koulutusehdotus, joihin sinun kannattaa tutustua. Ensimmäisestä vaihtoehdosta (liiketalouden pt) on helpointa työllistyä juuri myyntityöhön. Samat työllistymismahdollisuudet on myynnin ammattitutkinnosta. Mikäli haluaisit erityisesti somistajan ammattitaitoa, kannattaa sinun harkita markkinointiviestinnän ammattitutkintoa.

Toivottavasti pääset näillä vinkeillä eteenpäin urasuunnittelussa! Sinun kannattaa varata aikaa näihin vaihtoehtoihin tutustumiseen, koska kyseessä on kuitenkin tärkeä elämää suuntaava valinta. Mikäli sinusta tuntuu, että haluaisit apua tähän etsintä- ja valintaprosessiin, kannattaisi sinun varata aikaa paikalliseen työkkäriin , siellä on ainakin suurimmilla paikkakunnilla myös koulutukseen liittyvää neuvontaa. 

Tsemppiä urasuunnitteluun ja mukavaa joulunodotusta toivottelee,

Jutta

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
9
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo