Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Vakintakokeet

Viesti

Hei!

Osaisitko kertoa mistä samasta paikkaa saan tietää ne pääsykokeet, mitkä pidetään tammikuu-maaliskuu välisellä ajalla? Ilman, että joudun selaamaa läpi kaikkien koulutusten nettisivut. Sekä yliopisto että ammattikorkeakouluoppinnot käyvät. Olen pyrkimässä koulutukseen, jonka pääsykoe kesäkuussa ja haluisinkin pyrkiä varalta toiseen koulutukseen, mihin voisin aloittaa ja lopettaa lukemisen ennen kuin alan päntätä seuraavaan koulutukseen. Kiitos! Tiedoistasi olisi parjon apua.

Hei,

yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin haetaan keväisin ja seuraava hakuaika on 5.3.–3.4.2012. Ennen hakuajan umpeutumista ei valintakokeita voida koulutuksiin järjestää. Et kertonut tarkemmin, mihin olet hakemassa keväällä, mutta vinkiksi antaisin, että voisit tutkia, minne muualle mahdollisesti voisit hakea samaa pääsykoekirjallisuutta hyödyntäen.

Toinen mahdollisuus olisi hakea ns. paperivalinnalla yliopistoon. Näitä hakuja on pääsääntöisesti matemaattis-luonnontieteellisillä aloilla. Kolmas vaihtoehto olisi etsiä ammattikorkeakoulutusten joukosta ne, joihin pääsyvaatimuksena on ainoastaan soveltuvuuskoe – näihin ei usein tarvitse valmistautua ”pänttäämällä”.

Yleisesti suosittelisin sinua pohtimaan, mikä ala sinua kiinnostaa eniten ja hakemaan kyseiselle alalle itseäsi eniten kiinnostavaan koulutukseen. Tämän tueksi voisit miettiä varavaihtoehdon samalta alalta. Yhtenä ja samana keväänä ei välttämättä ole järkevää yrittää hakea kovin montaa eri paikkaa, ainakaan eri aloilta!

Tsemppiä pohdintoihisi!

Terveisin,

Maija

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Anna-Maija Kärävä

Vastauksesta oli hyötyä minulle
6
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo