Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Valmistautuminen soveltuvuuskokeeseen

Viesti

Hei! Onko tekniikan- ja liikenteen soveltuvuuskokeeseen saatavana jonkinlaista valmistautumis-/harjoituskirjaa? Olen kuullut tällaisesta, mutta lyhyehkön netin selailun jälkeen en ainakaan vielä ole löytänyt vastaavaa.

Moikka!

En itsekään löytänyt eri ammattikorkeakoulujen sivuilta tietoa tietystä kirjasta, jonka avulla pääsykokeeseen voisi valmistautua. Yleiset ohjeet kuuluvat vain seuraavasti:

"Valintakokeessa testataan muun muassa loogista päättelykykyä sekä matematiikan ja fysiikan/kemian perusosaamista." (Vuoden 2011 valintaoppaasta) 

Uskoisinkin, että ammattikorkeakoulujen tekniikan ja liikenteen alan valintakokeisiin voi valmistautua esimerkiksi kertaamalla lukion lyhyen matematiikan asioita sekä fysiikan kurssien asioita, esimerkiksi perussuureyhtälöitä ja niiden laskentaa. Edellisvuosien valintakokeisiin tutustumalla saat käsityksen siitä, minkä tyyppisiä kysymyksiä kokeessa voi tulla eteen ja tämän pohjalta osannet arvioida, millaisia asioita juuri sinun kannattaisi lukiokursseistasi kerrata. Vanhoja valintakokeita vastauksineen löydät mm. Metropolian sivuilta.

Sinun kannattaakin odotella, että vuoden 2012 valintaopas ilmestyy Turun amk:n nettisivuille ja tarkistaa, mitä siellä sanotaan pääsykokeista. Oppaan pitäisi ilmestyä joulukuun alussa.

Lisäksi voit toki tutustua valmennuskurssi-tarjontaan. Tässä esimerkki valmennuskeskuksen tarjonnasta.

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
6
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo