Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

oikeustieteellinen vai valtio-oppi

Viesti

Olen jo vuosia sitten päättänyt, että pyrin ensi keväänä oikeustieteelliseen tiedekuntaan Helsinkiin. Viime aikoina mielessäni on alkanut kuitenkin pyöriä, josko olen tekemässä elämäni suurinta virhettä. Todellinen intohimoni löytyy politiikasta ja mietin, pitäisikö minun sittenkin hakeutua opiskelemaan valtiotieteelliseen valtio-oppia. Kysymykseni onkin, onko oikeustieteen tutkinnolla mahdollista työskennellä tehtävissä, joissa paras koulutuspohja löytyisi valtiotieteistä?

Hei,

sanoit, että olet kiinnostunut nimenomaan politiikasta ja pohdit hakeutumista opiskelemaan joko oikeustieteelliseen tai valtiotieteelliseen tiedekuntaan. Oletko jo käynyt vertailemassa oikeustieteen ja valtio-opin opintojen sisältöä? Kumpi vaikuttaa itsestäsi mielenkiintoisemmalta?

Sinun kannattaa myös tutustua erilaisiin työtehtäviin, joihin voisit kyseisiä oppiaineita opiskelemalla päätyä. Haluatko tehtäviin, joissa ehdottomasti vaaditaan oikeustieteellistä tutkintoa, esimerkiksi hallintolakimieheksi tai järjestölakimieheksi? Vai kiinnostavatko sinua esimerkiksi kansainvälisen politiikan tehtävät, jolloin valtio-opin opinnoista voisi olla sinulle enemmän hyötyä työelämässä? Molemmista tutkinnoista saat varmasti hyvän pohjan työelämään, mutta sinun kannattaa pohtia rauhassa omia kiinnostuksiasi, vahvuuksiasi ja tärkeitä ominaisuuksia, joita haluat tulevalta työltäsi.

Sinun kannattaa tutustua myös esimerkiksi kyseisiä aineita opiskelleiden haastatteluihin ja uratarinoihin – näitä löydät parhaiten googlettamalla sopivilla hakusanoilla.

Tsemppiä pohdintoihisi!

Syksyisin terveisin,

Maija

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Anna-Maija Kärävä

Vastauksesta oli hyötyä minulle
8
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo