Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

opinto-ohjaajan ammatti

Viesti

Minua kiinnostaa opinto-ohjaajan työ. Olen suorittanut muusikon tutkinnon mutta haluaisin jatkaa opintojani opinto-ohjaajaksi niin, että pystyisin hyödyntämään edellisen työni kokemuksia. Työskenteleekö musiikin alan oppilaitoksissa tai ammattikorkeakouluissa opinto-ohjaajia ja onko tämä kuinka realistinen työpaikkahaave? nimenomaan aikuisten kanssa työskentely kiinnostaisi.

Hei,

kiva kuulla, että opon ammatti kiinnostaa. Opiskelen itse myös kyseistä alaa ja olen tykännyt kovasti!

Opinto-ohjaajaksi opiskellaan yliopistossa. Ainut oppilaitos, joka tarjoaa kyseisestä koulutuksesta  sekä kandidaatin että maisterin tutkinnon on Itä-Suomen yliopisto . Opiskelu tapahtuu Joensuun kampuksella. Ohjauksen koulutus antaa kelpoisuuden toimia opinto-ohjaajana eri kouluasteilla.

Opiskeluun kuuluu kasvatustieteellisiä opintoja, joihin voit valita opintoja joko kasvatustieteestä, - sosiologiasta tai aikuiskasvatustieteestä. Voit siis jo opintojen aikana suunnata opintoja siten, että saat mahdollisimmat hyvät valmiudet aikuisten kanssa työskentelyyn.

Opintoihin kuuluu myös 60 opintopisteen sivuainekokonaisuus. Tämä mahdollistaa sen, että sinä voit halutessasi opiskella jostakin aineesta aineenopettajan pätevyyden sivuaineena.

Myös Jyväskylän yliopistossa voi opiskella ohjausta, mutta siellä järjestetään vain Ohjauksen maisteriopinnot. Tämä tarkoittaa siis sitä, että sinun tulee opiskella kandidaatin tutkinto esimerkiksi kasvatustieteestä ja tämän jälkeen hakea ohjauksen masteriopintoihin.

Myös musiikkialan oppilaitoksissa sekä toisella asteella että korkea-asteella työskentelee opinto-ohjaajia. Työpaikkana nämä oppilaitokset ovat täysin mahdollisia. Kuitenkin esimerkiksi ammattikorkeakoulut työllistävät edelleen paljon vähemmän opinto-ohjaajien kuin peruskoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset. Kerroit, että aikuisten kanssa työskentely kiinnostaa. Koska nykyisin ihmisten opiskelevat myös aikuisena, aikuisohjaus on nostanyt päätään ja työpaikkoja aikuisohjauksen parissa on koko ajan enemmän. Opintojen aikana kannattaa kuitenkin suunnata osaamistaan esimerkiksi harjoitteluiden kautta sinua kiinnostaviin oppilaitoksiin ja työpaikkoihin.

Itä-Suomen yliopiston sivuilta löydät kattavasti tietoa opinto-ohjaajan koulutuksesta. Kannattaa lukaista myös ammattinetin opinto-ohjaajan ammatikuvaus .

Toivottavasti paikka ohjauksen koulutuksessa aukeaa!

Iloista joulua toivottaa,

Sini

opiskelupaikkaneuvoja

 

 

 

 

Kirjoittaja:

Sini Hurskainen

Vastauksesta oli hyötyä minulle
8
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo