Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

poliisikoulun hakuvaatimukset?

Viesti
Vastauksesta oli hyötyä minulle
78
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

Onko asia siis näin että armeijaa ei ole pakko käydä jos poliisiksi haluaa? Itse olen miettinyt poliisin ammattia jo jonkin aikaa ja haluaisin tietää, koska en ole ajatellut että koskaan kävisin armeijaa.

Kirjoittaja:

Mietiskelijä

Hei vain Mietiskelijä!


Tuossa työkokemusosiossa varusmiespalvelua voi käyttää yhtenä kokemusta karruttavana jaksona, mutta pakollisena sitä ei missään mainita. Vuoden työkokemuksen ei siis tarvitse ehdottomasti olla varusmiespalvelusta, vaan kaikki työkokemus hyväksytään.


Suomen Poliisin Facebook:n keskustelupalstalla on ollut keskustelua erityisesti miesten varusmiespalveluksen suorittamisesta ja siellä on valintayksikön henkilökunta vastannut seuraavalla tavalla:


"Varusmiespalvelus ei ole poliisin perustutkintokoulutuksen hakukelpoisuusehto, mutta on suositeltavaa, että mieshakijalla on suoritettuna se palvelus, mikä hänen lain mukaan tulee joka tapauksessa suorittaa.

Se voi olla suoritettuna myös siviilipalveluksena tai varusmiespalveluksessa aseettomana palveluksena tai asepalveluksena tai sitten hakija on vapautettu palveluksesta.

Kannattaa muistaa, että jos keskeytyksen tai vapautuksen syyt ovat terveydelliset, ne voivat sellaisia syitä, jotka estävät myös poliisikoulutukseen valinnan. Poliisikoulutukseen valittavan tulee olla terveydentilaltaan palveluskelpoisuusluokkaa A (puolustusvoimien terveystarkastusohjeen mukaisesti)".


Aurinkoista ja lämmintä kesän jatkoa toivottaen,


Päivi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Päivi Sivonen

Hei, onko poliisikouluun joitain rajoituksia ruumiinrakeenteessa esim. pituus, paino? Olen 165cm pitkä ja painon 55kg, olenko liian pieni?

Kirjoittaja:

tuija.

Hei Tuija!

Poliisiammattikorkeakoulun sivuilta löytyvissä hakuvaatimuksissa ei mainita minkäänlaisia pituus- tai painorajoja. Pituudellasi tai painollasi ei siis ole suoranaista merkitystä hakumahdollisuuksiisi.

Hakuvaatimuksissa todetaan ainoastaan muun muassa, että "Poliiseiksi halutaan aivan tavallisia naisia ja miehiä. Hakijat, jotka ovat kaikin puolin tasapainoisia, joilla on hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto sekä halu auttaa muita ja jotka tulevat toimeen erilaisten ihmisten kanssa, ovat tervetulleita joukkoon."

Lisätietoja hakemisesta ja poliisin ammattiin opiskelusta löydät osoitteesta http://www.polamk.fi

Aurinkoista loppukesää!

Matti
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Matti Heinonen

Moikka!

Minkä aineiden opiskelusta on hyötyä, jos hakee PolAMKiin? Vieraan kielen osaamisesta (muu kuin suomi tai ruotsi) saa lisäansiopisteen, mutta onko jotain, jonka opiskelu kannattaa esim. valintakoetta silmällä pitäen? (opiskelisin k.o aineita avoimessa yliopistossa tai vastaavassa)

Kirjoittaja:

Tanja

Moi Tanja!

Hieno kuulla, että olet löytänyt itseäsi kiinnostavan alavaihtoehdon!

Olethan tutustunut jo poliisiammattikorkeakoulun hakuoppaaseen? http://www.polamk...files/hakuopas_2010/$file/hakuopas_2010.pdf

Oppaassa on esitelty kattavasti niin hakuprosessia kuin opintojakin polamk:ssa, joten siihen kannattaa tutustua tarkasti. Valintakokeesta kerrotaan muun muassa, että siihen kuuluu mm. kuntokoe, tutkintokielen koe, kirjallinen koe, psykologinen arviointi ja -testejä, haastattelu ja ryhmätilanne sekä terveystarkastus.

Valintakoetta varten voit siis lähinnä valmistautua harjoittelemalla tutkintokielen koetta varten mm. esseekirjoitusta ja luonnollisesti kuntokokeen lajeja ja peruskuntoa kannattaa aloittaa myös treenaamaan hyvissä ajoin.

Pidetään peukut pystyssä, että pääset haluamallesi opintopolulle!

Matti
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Matti Heinonen

Hei. Olen vaahtosammutimen kokoisesta asti halunnut kovasti poliisiksi. Opiskelen tällä hetkellä hotelli-,ravintola-ja catering alaa, ja valmistun vuoden lopulla kokiksi. Käykö se "pohjatutkimuksena" poliisikouluun vai millaiset opinnot siihen vaaditaan? (lukio, yms) ajokortti löytyy myös. Olen myös ajatellut käyväni armeijan. Kielelliset taidot (lähinnä ruotsi) on kuin hepreaa, mutta englanti taittuu teknisesti melko hyvin. Onko kieli taito välttämätöntä?
-Kiitos-

Kirjoittaja:

Freiheit

Katsotaanko astma, tai ihottuma yms työkykyä alentavaksi sairaudeksi?
Koska esimerkiksi ne voivat haitata töihin, joissa joutuu allergikko pölyille ja sen selaisele alttiiksi.

Kirjoittaja:

Juha91

Hei Juha91!

Poliisiammattikorkeakoulun hakuoppaassa (linkitetty aiempiin vastauksiin) tosiaan mainitaan, että hakijalla ei saa olla työkykyä alentava tai rajoittava sairautta. Koska en ole lääketieteen, enkä poliisialan ammattilainen, niin en uskalla tarkemmin ottaa kantaa tulkitaanko mainitsemasi sairaudet hakemista estäviksi.

Uskoisin, etteivät ne ole missään nimessä yksiselitteisesti ja automaattisesti pois rajaavia. Oleellisinta lienee se, miten voimakkaasti ko. oireita hakijalla esiintyy.

Kehottaisinkin sinua olemaan suoraan yhteydessä poliisiammattikorkeakouluun ja tiedustelemaan tarkempia tulkintoja sieltä. Yhteyden saa nykyisin myös facebookin kautta http://www.facebo.../134532941512?ref=ts

Syksyterveisin,

Matti
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Matti Heinonen

Hei Freiheit!

Kyllä, ammatillinen perustutkintosi on aivan yhtä pätevä pohjakoulutus poliisiammattikorkeakouluun kuin lukiokin. Ajokortin lisäksi hakijalta vaaditaan vuoden työkokemusta joka tulee hankkia hakujakson päättymiseen mennessä. Työkokemus voi koostua myös useasta lyhyemmästä työsuhteesta.

Varusmiespalvelus lasketaan työkokemukseksi(enintään 9kk) ja sen suorittamisesta saa myös lisäansiopisteen. Lisäansiopisteen voi saada myös vieraan kielen (muu kuin suomi tai ruotsi) osaamisesta. Valintakokeessa vieraan kielen hallintaa ei varsinaisesti edellytetä, mutta äidinkielen sujuvaa osaamista hakijoilta kyllä odotetaan.

Jos et ole vielä tutustunut poliisiammattikorkeakoulun valintaoppaaseen niin tee se nyt. Löydät sieltä kaikki tiedot yhdestä paikasta. Matti laittoikin linkin jo aiempaan vastaukseensa, mutta laitanpa sen vielä tähänkin: http://www.polamk...files/hakuopas_2010/

Toivottavasti haaveesi toteutuu!

Terveisin,

Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

Hakijan näkökyvyn tulee olla kummallakin silmällä erikseen vähintään 0.2 ilman silmälaseja ja piilolinssejä sekä silmälaseilla tai piilolinsseillä korjattuna kummallakin silmällä erikseen vähintään 1.0.

Voisitteko selventää tuota lausetta? Siis tarkoittaako tämä että näkö saa olla esim. -3 ilman piilolinssejä kunhan se on piilolinssien kanssa vähintään 1.0, vai onko näön pakko olla ilman piilolinssejä 0.2?

Kirjoittaja:

katrina

Hei Katrina!

Poliisi.fi – sivulla näkövaatimukseen on vastattu seuraavalla tavalla: ”Näkövaatimuksesta ei jousteta. Näkökyvyn tulee olla kummallakin silmällä vähintään 0.2 ilman silmälaseja tai piilolinssejä ja korjattuna kummallakin silmällä vähintään 1.0. Näkökykyarvo on eri asia kuin lasien vahvuusarvot, +/-. Lisäksi näkökenttien tulee olla normaalit. ” Suosittelen sinua kysymään tarkempia tietoja asiaan liittyen suoraan poliisiammattikorkeakoulun valintayksiköstä ja optikoltasi.

Poliisiammattikorkeakoulun yhteystiedot löydät täältä:

http://www.polamk...0276D7F?opendocument

Ystävällisin terveisin

Nora
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Nora Enberg

Olen kuullut, että jos opiskelee turvallisuusalalla, niin viekö se yhdenvuoden pois Poliisikoulusta? Ja vaikuttaako jos käy armeijassa sotilaspoliisin palveluksen.

Tarviiko silloin pääsykokeen kuntotesteihin osallistua jos on Sotilaspoliisi?

Kiitos.

Kirjoittaja:

Juho

Hei Juho!

En löytänyt poliisin perustutkintokoulutuksen hakuvaatimuksissa mainintaa turvallisuusalan opinnoista tai sotilaspoliisin palveluksesta.

Varusmiespalveluksesta kertyy hakijalta vaadittavaa työkokemusta, kuitenkin enintään 9 kk. Hakijalla täytyy olla vähintään vuoden työkokemus hakujakson loppuun mennessä.

Kannattaa tutustua tarkasti Poliisiammattikorkeakoulun hakuoppaaseen jossa kerrotaan varmasti kattavasti opiskelijavalinnasta.

http://www.poliis...18A8C22573B5003F1779

Lisätietoja hakemisesta ja varmasti myös vastauksia mainitsemiisi kysymyksiin, saa Poliisiammattikorkeakoulun valintayksiköstä.

http://www.poliis...2C80C225735500276D7F

Mukavaa uuden vuoden odotusta toivottaen

Emmi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

Olen nuorena (15-vuotiaana) sairastellut masennusta. Samoin armeija-aikana jolloin masennus oli voimakkaimmillaan kotipuolen asioista johtuvista syistä. Sain c-paperit (vapautettu rauhan aikana) Olen kyseisen sairauden hoitanut ja saanut terveen paperit myöhemmin.

Kuinka tämä vaikuttaa mahdollisuuksiini?

Kirjoittaja:

Joonas

Hei,

Aikaisemmissa viesteissä (katso ylläoleva) keskusteltiin varusmiespalveluksesta. Siinä on kerrottu, että jos varusmiespalveluksen keskeytyksen syyt ovat terveydelliset, ne voivat estää poliisikoulutukseen valinnan. Valittavien tulee olla terveydentilaltaan palveluskelpoisuusluokkaa A. Tämän lisäksi pääsykokeiden yhteydessä on kaksi psykologista arviota
ensimmäisessä ja toisessa vaiheessa sekä lisäksi kolmannessa vaiheessa on perusteellinen terveystarkastus. En osaa sanoa miten tarkasti pääsykokeiden eri vaihessa tarkistetaan aikaisempaa terveyttä. Tarkemmin asiaan osataan vastata poliisiammattikorkeakoulussa, johon yhteystiedot löytyvät oheisesta linkistä.
http://www.polamk...e.nsf/pages/indexfin
Lisäksi heidän facebook sivustolla on mahdollisuus kysyä hakuun liittyvistä asioista. Yllä löytyy linkki facebook-sivustolle.

Ystävällisin terveisin,
Jonna
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jonna Lahti

Hei! Semmoista kysyisin kun oon ajatellut käydä nyt kun pääsee ylä-asteelta niin vartijakoulun jos sinne vain suinkin pääsee, ja sen jälkeen aikomuksena olisi hakea poliisikouluun, auttaako vartijakoulutuksen käyminen paljoa tuohon mahdollisuuteen että pääsisi poliisikouluun? ja semmonen on pyörinyt mielessä kun olen 164cm/63kg että pääseekö tuolla pituudella ylipäätänsä poliisi/vartija koulutukseen?

Kiitos vastauksesta!

Kirjoittaja:

Anonymous user

Hei!

Tarkoititko vartijakoululla toisen asteen ammatillisten perustutkintojen joukosta löytyvää turvallisuusalan perustutkintoa, josta valmistutaan turvallisuusvalvojaksi? Tutkinnon laajuus on 120 opintoviikkoa ja kesto 2-3 vuotta. Koulutuksesta valmistunut turvallisuusvalvoja työskentelee esimerkiksi

• vartijana tai järjestyksenvalvojana
• vastaanottovirkailijana tai vahtimestarina
• turvajärjestelmien suunnittelu-, asennus-, ylläpito- ja myyntitehtävissä
• tietoturvan parissa
• henkilösuojauksessa tai yksityisetsivänä

Lisätietoja turvallisuusalan perustutkinnosta löydät Opintoluotsin sivuilta:

http://www.opinto...79-927a-4f92fec8ce96

Poliisin perustutkintokoulutuksen hakuvaatimuksissa mainitaan muun muassa, että hakijan pitää olla suorittanut vähintään ammatillisen perustutkinnon, lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon. Lisäksi hakijalta vaaditaan vähintään B-luokan ajo-oikeutta ja vähintään vuoden työkokemusta hakujakson loppuun mennessä. Poliisikouluun ei ole enää pituusvaatimusta. Tarkempia tietoja hakuvaatimuksesta löydät Poliisiammattikorkeakoulun sivuilta:

http://www.polamk...82B7C225730F0037A3EF

Tsemppiä jatko-opintoihin!

Ystävällisin terveisin
Nora
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Nora Enberg

hey. onko mahollista päästä poliisiksi, jos on ulkomaalainen ja on myös suomenkansalaisuus?

Kirjoittaja:

David.V

Hei David.V!

Poliisiammattikorkeakoulun hakuvaatimuksissa todetaan, että hakijan täytyy olla Suomen kansalainen. Kansalaisvaatimuksesta voidaan poiketa erityistapauksessa. Poikkeus voidaan tehdä, jos hakijan kansalaisuusasian käsittely on kesken ja on todennäköistä, että hän saa kansalaisuuden ennen ohjatun työharjoittelun alkua, jolloin opiskelija nimitetään määräaikaiseen nuoremman konstaapelin virkaan.

Lisätietoja hakuvaatimuksesta löydät Polamk:in sivuilta:

http://www.polamk...82B7C225730F0037A3EF

Tsemppiä hakuun!

Ystävällisin terveisin
Nora
Opiskelupaikkaneuvoja


Kirjoittaja:

Nora Enberg

Hei,

haluaisin kysyä sellaista että onko värinäön heikkous este poliisiksi pääsemiseksi? Ishiharan testin reputtaisin, mutta omasta mielestäni värinäköni heikkous (puna-viher) ei ole kuitenkaan vakavan suuri.. Värit näen ja pystyn erottamaan ne. Onko minulla siis joitakin mahdollisuuksia? On mm. olemassa linssejä jotka korjaavat tämän asian, mutta poliisin ammatti ei hyväksy laseja, joten tämäkin on pois suljettu.

Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

Kirjoittaja:

J

Hei!

Poliisiammattikorkeakoulun hakuvaatimuksissa kohdassa terveydentila ja henkilökohtaiset ominaisuudet on sanottu värinäöstä seuraavaa:

"Väriaisti ei saa olla olennaisesti heikentynyt. Käytettäessä Ishiharan värinäkötestitauluston 24 taulun painosta, tauluista nro 1-15 saa korkeintaan kaksi mennä väärin. Käytettäessä Ishiharan tauluston 38 taulun painosta, tauluista nro 1-21 saa korkeintaan neljä mennä väärin. Mikäli väriaisti testataan Farnsworth Panel D-15 -värijärjestystestillä, testi tulee suorittaa virheettömästi."

http://www.polamk...037A3EF#Ominaisuudet

Kannattaa tutustua tarkasti hakuvaatimuksiin ja otta tarvittaessa yhteyttä POLAMK:n valintayksikköön.

http://www.polamk...0276D7F?opendocument

Ystävällisin terveisin
Emmi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

Olen 17v, huhtikuussa täytän 18 ja haaveena on poliisin ammatti. kuntokokeessa eniten arvelluttaa sotilaspenkki johon olisi syytä ruveta jo treenaamaan.salilla en ole käynyt juuri lainkaan,penkistä nousee n.55kg.(ps.olen n175pitkä ja painoa n.64kg)olisiko tarjolla jotain mukavaa reeniohjelmaa?? ja rehellisesti uskotteko että voisin näillä mitoilla tulla kelpo poliisiksi?

Kirjoittaja:

poliisiksi93

Hei!

Kuten varmasti jo tiedätkin poliisin perustutkintokoulutuksen voi suorittaa Poliisiammattikorkeakoulussa. Oletko jo tutustunut Poliisiammattikorkeakoulun hakuvaatimuksiin ja valintakokeisiin? Hakijoilta odotetaan hyvää fyysistä kuntoa, mutta tämän lisäksi on paljon muitakin valintakriteerejä. Fyysistä kuntoa testataan valintakokeiden ensimmäisessä vaiheessa kuntokokeella. Kuntokokeen tarkemmasta sisällöstä on kerrottu POLAMK:n nettisivuilla.

http://www.poliisiammattikorkeakoulu.fi/
-> Haku oppilaitokseen -> Haku perustutkintokoulutukseen -> Valintakoe

En osaa sanoa miten voisit parhaiten valmistautua kuntokokeeseen, mutta ehkä voisit keskustella asiasta esimerkiksi koulusi liikunnanopettajan kanssa?

Kaikissa hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä myös Poliisiammattikorkeakoulun valintayksikköön.


Ystävällisin terveisin
Emmi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

Jos kouluttautuu sotilaspoliisiksi niin auttaako se mitenkää sit poliisikouluu pääsemistä?

Kirjoittaja:

Jonde

Hei! Olisi muutama kysymys. Kuinka paljon toisen korvan kuuloalenema vaikuttaa (vasemmasta korvasta on heikentynyt korkeiden äänien kuulo)? Kysyin sitä joskus messuilla olleilta poliiseilta jotka esittelivät poliisin uraa ja -koulua. Kyseisen poliisin mukaan sen ei kuuluisi haitata ellei se haittaa normaalia elämää. Kuulen molemmilla korvilla kuitenkin normaalisti, enkä tarvitse apuvälineitä. Sittenpä toinen kysymys; kuinka "fiksu" on oltava päästäkseen valintakokeista läpi? Koen itseni hieman tyhmäksi joskus. Entäs mitä urheilulajeja kannattaa treenata?

Kirjoittaja:

pohojalaanen

ja lisäys vielä: onko naisilla enää pituusrajaa?

Kirjoittaja:

pohojalaanen

Hei Jonde!

Poliisin perustutkintokoulutuksen hakuvaatimuksissa ei ole viitattu sotilaspoliisin koulutukseen.

Puolustusvoimien järjestämässä sotilaspoliisikoulutuksessa taistelijan peruskoulutuksen lisäksi sotilaspoliiseille opetetaan tietoja ja taitoja, joita voidaan hyvinkin verrata poliisin tai vartijan koulutukseen. Vuoden 2010 varusmiespalvelukseen valmistautuvien oppaassa (s. 41) todetaan, että sotilaspoliisikoulutuksesta on hyötyä edellämainittuihin ammateihin pyrittäessä. Oppaaseen pääset tutustumaan tarkemmin tästä linkistä:

http://www.puolus...0_su.pdf?MOD=AJPERES

Ystävällisin terveisin
Nora
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Nora Enberg

Minkäslaisia kuntovaatimuksia vaaditaan? Ja minkähän laisia on pääsykokeet?

Kirjoittaja:

Ehkä kiinostunut

Hei!

Pääset tutustumaan poliisin perustutkintokoulutuksen valintakokeisiin seuraavan Polamkin linkin kautta:

http://www.polamk...0424D82?opendocument

Valintakoe on siis 3.vaiheinen, ja sinun kannattaa tutustua eri vaiheiden sisältöihin tarkoin. 1.vaiheesta löytyy kuntotesti, jota klikkaamalla pääsee tutustumaan kuntotestin eri osuuksiin. Kuntotestin osuuksien sisällöistä saa tarkempaa tietoa klikkaamalla itse osuutta. Osuuksien alla kerrotaan tarkemmin minimivaatimuksista yms. jotka siis kertovat siitä, millaisia kuntovaatimuksia vaaditaan.

Mukavaa kevättä sinulle,
Suvi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Suvi Turunen

moro

olen 17v ex lukiolainen joka kävi lukiota 1,5v ja sitte lopetin niin onko mulla intin jälkee mahiksia päästä poliisikouluun vai pitääkö mun hommaa eka joku ammatti??ja olen ollu töissä aika paljon tai oon nytki töissä ku en käy koulua

Kirjoittaja:

niko

Moro Niko!

Huomasithan hakukelpoisuusvaatimuksista seuraavan kohdan:

2. Suorittanut vähintään ammatillisen perustutkinnon tai lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon
* Koulutusvaatimuksesta voidaan tehdään poikkeus esimerkiksi silloin, kun hakija on suorittanut yleissivistävän koulutuksen jonkin muun maan koulutusjärjestelmän mukaisesti. Vaatimuksesta voidaan poiketa myös, jos hakija on peruskoulun tai keskikoulun jälkeen suorittanut osittain koulutusvaatimuksen täyttävän koulutuksen ja lisäksi hänellä on muuta koulutusta ja usean vuoden työkokemus.

Kannattaa selvittää nykyisen työnantajasi kanssa mahdollisuuksia oppisopimusopiskeluun http://www.oppiso...l/opiskelijalle.html ja sen lisäksi tietysti pohtia, olisiko lukion oppimäärän loppuun suorittaminen kohdallasi vielä mahdollista, esimerkiksi aikuislukiossa. Mahdollisuutesi koulutukseen pääsyyn paranisivat, jos saisit suoritettua ammatillisen perustutkinnon tai jatkettua opintojasi lukiossa. Jos sinulla ei ole tällä hetkellä mahdollisuuksia keskustella valinnoistasi kenenkään ohjaajan kanssa, voit kääntyä asiassa lähimmän työvoimatoimiston puoleen, josta löytyy kyllä asiantuntevaa neuvontaa.

Voit tiedustella vinkkejä myös suoraan oppilaitoksesta: http://www.poliis...04433E5?opendocument

Tsemppiä asepalvelukseen ja tuleviin valintoihin!

Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

moro

onko se näkökyky 0.2 ilman silmälaseja tai piilolinssejä pakollinen? silmälaseilla korjattuna se kuitenkin on normaali ja värinäkötesti oli virheetön. täytän kaikki muut vaatimukset, joten voiko se olla tuosta näyöstä sitten kiinni?

Kirjoittaja:

Jomppa

Moro Jomppa!

Polisiiammattikorkeakoulun kotisivuilta löytyvästä - Usein kysytyt kysymykset http://www.poliis...04585E6?opendocument osiosta löytyyv vastaus tähän:

"Onko näkövaatimus ehdoton?

Näkövaatimuksesta ei jousteta. Näkökyvyn tulee olla kummallakin silmällä vähintään 0.2 ilman silmälaseja tai piilolinssejä ja korjattuna kummallakin silmällä vähintään 1.0. Näkökykyarvo on eri asia kuin lasien vahvuusarvot, +/-. Lisäksi näkökenttien tulee olla normaalit."

Valitettavasti joustoa ei ole luvassa. Voit halutessasi tiedustella asiasta tarkemmin suoraan koulutuksesta.

Ystävällisin terveisin

Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

Ei varmaan ole minkäänlaisia mahdollisuuksia jos hakija on vapautettu rauhanaikaisesta palveluksesta, eli kelpoisuusluokka on C/T? Onko tuo A ehdoton? "Sairauteni" (Lievä skolioosi) ei ole mielestäni elämää tai poliisin työtä haittaava sairaus koska siitä ei aiheudu minkäänlaisia oireita tms :/

Omaan ylioppilastutkinnon ja melkoisen hyvän kunnon. Olen nyt hieman pattitilanteessa koska en pääse inttiin ja jos tämä POLAMK -homma menee pieleen niin olen varmaan sossupummina eläkeikään asti.

Kirjoittaja:

Loukussa

Hei Loukussa!

Suosittelen selvittämään asiaa POLAMK:sta, joten otappas rohkeasti yhteys koulutukseen ja tiedustele tilanteestasi tarkemmin. En osaa arvioida sairautesi vakavuutta ja sen vaikutusta valintaan.

Kannattaa joka tapauksessa pohtia erilaisia mahdollisuuksia poliisiksi hakemisen ohessa, johon suoritettu ylioppilastutkinto antaakin runsaasti vaihtoehtoja. Harva hakija pääsee unelmiensa alalle heti ensimmäisellä yrittämällä ja useilla mielenkiinnon kohteetkin saattavat muuttua ajan myötä. Tässä tilanteessa, myös terveydelliset asiat voivat vaikuttaa, ja ns. pakottaa erilaisten vaihtoehtojen pohtimiseen.

Voit lähteä kartoittamaan sinua kiinnostavia aloja ja ammatteja AVO-ohjelman http://www.mol.fi/avo/ avulla ja olisi hyvä, jos voisit käydä keskustelemassa tulevista suunnitelmistasi, esimerkiksi lähimmän työvoimatoimiston ohjaajien kanssa.

Tsemppiä kevääseen!

Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

Kuuloaisti tulee olla normaali. Elikkä minun ei olisi mahdollista päästä koska muistan ollessani armeijassa että kuulokokeen aikana en kuullut viimeistä ääntä?

Kirjoittaja:

Habanero

Hei Habanero!

Poimin Polisiin aktiivisesta Facebook keskustelusta http://www.facebo...post=90596#topic_top seuraavanlaisen vastauksen terveystarkastukseen liittyvään kysymykseen:

"Terveystarkastus tehdään puolustusvoimien terveystarkastusohjeen mukaisesti huomioiden lisäksi poliisikoulutuksen vaatimukset (mm. näkö-, väri- ja kuuloaisti). Koulutukseen valittavan tulee olla terveydentilaltaan A-luokkaa (palveluskelpoisuusluokitus)."

Tämän perusteella voisi olettaa, että kuulosi on riittävällä tasolla, jos se on todettu palveluksesi aikana riittäväksi, eikä siinä ole tapahtunut jälkeenpäin suurempia muutoksia.

Tarkentavissa kysymyksissä kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Poliisiammattikorkeakouluun http://www.polamk.fi/ .

Ystävällisin terveisin

Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

Poliisin ammatti on kiinnostanu pikku lapsesta asti,mutta 9vuotiaana todettiin epilepsia,onko se kokonaisen stop?Kohtauksia ei ole tullu 3vuoteen.

Kirjoittaja:

Yksinhuoltaja

Hei!

Poliisiammattikorkeakoulun perustutkintokoulutuksen hakuvaatimuksissa todetaan, että hakijan tulee olla Terveydentilaltaan ja muutoin poliisin tehtävien asianmukaisen hoitamisen kannalta sopiva. Koulutukseen ei hyväksytä hakijaa, jolla on työkykyä alentava tai rajoittava sairaus.

www.polamk.fi -> haku oppilaitokseen -> haku perustutkintokoulutukseen -> hakuvaatimukset

Poliisin perustutkintokoulutuksen hakemuksessa (löytyy kohdasta hakemus ja vaadittavat liitteet) tiedustellaan hakijalta hänen terveydentilaansa liittyviä kysymyksiä ja kerrotaan pakollisesta terveystarkastuksesta:

"Poliisiammattikorkeakoulu voi tarvittaessa pyytää hakijalta lisäselvitystä hakijan terveydentilaa koskevista
asioista. Poliisiammattikorkeakoulun nimeämät asiantuntijalääkärit tekevät poliisin perustutkintokoulutukseen valittaville valintakokeen III-vaiheessa perusteellisen terveystarkastuksen ennen opiskelijavalintapäätöksen tekemistä. Asiantuntijalääkäri antaa lausunnon siitä onko hakija terveydentilansa puolesta sopiva poliisin perustutkintokoulutukseen. Antamasi terveystiedot lähetetään asiantuntijalääkärille valintakokeen III-vaihetta varten."

Tarkempaa tietoa aiheesta saat suoraan Poliisiammattikorkeakoulun valintayksiköstä.

Keväisin terveisin
Emmi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

Hei! sellasta kyselisin kun onko ruotsin arvosanalla väliä poliisikokeissa,Voisin sanoa että ruotsin numero oli ylä-asteella 5 ?
mutta englanti taisi olla 9 luokkaa,käyn nyt turvallisuus alaa (vartija) toista vuotta,eli onko mitään positiivistä vaikutusta poliisi kouluun

ps. Onko rikos rekisterillä väliä jos on jotain mopon virittelyä nuorempana näkyvissä?

Kiitos!

Kirjoittaja:

Wanna Be Police

Hei,

hienoa, että otat varhaisessa vaiheessa selvää hakukriteereistä.

Poliisikouluun vaadittava pohjatutkinto on vähintään toisen asteen tutkinto eli ammatillinen perustutkinto tai ylioppilastutkinto. Vartijankoulutuksella saat siis vaadittavan pohjakoulutuksen. Vartijan koulutuksesta on varmasti hyötyä poliisikoulussa, mutta suoraan mitään lisäpisteitä koulutuksesta ei saa.

Ruotsin arvosanaa poliisiammattikorkeakoulun opiskelijavalinnassa ei huomioida. Opiskelijavalinta tehdään pääsykokeiden perusteella ja pääsykokeisiin kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat. Pääsykokeeseen kuuluu kuntokoe, tutkintokielen koe (kirjoitelma ja tiivistelmä), kirjallinen koe etukäteen ilmoitetusta materiaalista, psykologinen arvio, haastattelu ja lopuksi perusteellinen terveystarkastus. Lisätietoa hakukelpoisuudesta saat tästä viestiketjusta.

Hakijoista tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, jossa huomioidaan muun muassa erilaiset rangaistusseuraamukset, päihtymyspidätykset, rasistiset asenteet ja turvallisuusriskit. Hyvin vähäisistä rikoksista ja esimerkiksi tieliikennelain säännösten rikkomisesta ei välttämättä koidu estettä hakemiselle. Tällä perustella voisin arvioida, että mainitsemastasi mopon virittelystä ei koidu estettä poliisikouluun hakemiselle.

Lisätietoa koulutuksesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta www.polamk.fi

Syksyterveisin,
Sini
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Sini

Moi!
Pääseekö suoraan peruskoulusta siihe poliisin perustutkintoon, ku yhellä sivulla luki, että se on toiseen asteen tutkinto??

Kirjoittaja:

Anonymous user

Hei,

poliisin perustutkintokoulutuksen hakuvaatimuksena on muun muassa vähintään ammatillinen perustutkinto tai lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto. Suoraan peruskoulusta et siis voi hakea.

Poliisiammattikorkeakoulussa tutkintorakenne on hieman erilainen kuin muissa koulutuksissa. Oppilaitos tarjoaa seuraavia tutkintoja:

1. poliisin perustutkinto (niin sanottua toisen asteen jälkeistä koulutusta)
2. poliisialipäällystön tutkinto
3. poliisipäällystön tutkinto (poliisialan ammattikorkeakoulututkinto).

Lisätietoa hakukriteereistä ja koulutuksesta www.polamk.fi. Myös tästä viestiketjusta löytyy paljon hyvää tietoa.

Terveisin,
Sini
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Sini 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo