Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi?

Viesti

Hei!

Jos haen ammattikorkeakouluun sairaanhoitajaksi, pystynkö erikoistumaan sen lisäksi vielä erikseen terveydenhoitajaksi, vai onko ainoa vaihtoehto päästä terveydenhoitajaksi hakeutua sitä vastaavaan koulutukseen? Terveydenhoitajalla on kuitenkin sairaanhoitajan pästevyys.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Sairaanhoitaja koulutuksesta ei lähtökohtaisesti voi suoraan jatkaa terveydenhoitajan opintoihin, vaan terveydenhoitajan opintoihin tulee erikseen hakea. Sairaanhoitajat voivat pätevöityä terveydenhoitajaksi kätevästi aikuiskoulutuksena. Opiskella voi myös työn ohessa. Usein hakuvaatimuksena aikuiskoulutukseen on kahden vuoden  työkokemus. Opintoluotsin kautta pääset tutustumaan koulutukseen ja "aikuiskoulutus" -linkin kautta näet aikuskoulutuksena järjestettävät koulutukset. Esimerkiksi Mikkelin ammattikorkeakoulu järjestää juuri sairaanhoitajille suunnattua koulutusta terveydenhoitajaksi pätevöitymiseen. Opintoihin kuuluu muun muassa harjoittelu ja opinnäytetyö.

Jos kuitenkin jo nyt tiedät, että haluat opiskella sairaanhoitajan tutkinnon lisäksi terveydenhoitajan pätevyyden, kehotan, että haet suoraan terveydenhoitajan koulutukseen. Jos paikka terveydenhoitajan koulutuksessa ei aukea, luonnollisesti sairaanhoitajan koulutus on hyvä vaihtoehto. Voit halutessasi hakea terveydenhoitajan koulutukseen uudestaan seuraavassa haussa. Jos opiskelupaikka kyseisessä koulutuksessa aukeaa myöhemmin, saat sisällyttää tutkintoosi ne sairaanhoitajan opinnot, jotka olet jo suorittanut.

Halutessasi voit olla yhteydessä sinua kiinnostavan ammattikorkeakoulun hakutoimistoon . Heillä on varmasti käytännön esimerkkejä siitä, miten heidän oppilaitoksessaan sairaanhoitajaopinnoista siirtyminen terveydenhoitajan koulutukseen on tapahtunut.

Toivottavasti pääset pian kiinnostavien opintojen pariin!

Ystävällisin terveisin,

Sini

opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Sini Hurskainen

Vastauksesta oli hyötyä minulle
15
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

Hei vielä,

selvittäessäni vastausta toiseen kysymykseen törmäsin Laurea ammattikorkeakoulun oppaaseen, jossa kerrotaan, että hoitotyön suuntautumisvaihtoehtoa on mahdollista joissakin tapauksissa vaihtaa Laurea ammattikorkeakoulun sisällä. Vaihto voi tapahtua yhden lukukauden opiskelun jälkeen siinä tapauksessa, jos toisessa suuntautumisvaihtoehdossa on vapautunut opiskelupaikkoja.

Voi siis olla, että joissakin tapaukissa suuntautumista voi vaihtaa kesken opintojen. Jos käy niin, että opiskelupaikka terveydenhoitajan koulutuksesta ei aukea, kannattaa kysellä oppilaitoksesta, voisiko vaihto sinun kohdallasi olla mahdollinen.

Ystävällisin terveisin,
Sini
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Sini 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo