Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

syksyn 2010 yhteishaku

Viesti

Moikka!
Mistä tiedän mitä kouluja/aloja on mukana syksyn yhteishaussa?

Heippa!

Kootusti ja kattavasti yhdellä sivulla tuskin on missään näkyvillä kaikki haettavissa olevat koulutukset syksylle 2010, mutta esimerkiksi ammattikorkeakoulujen nettisivuilla alkaa olemaan jo pikkuhiljaa tietoa syksyn hakukohteista.

Millainen ala tai koulutus sinua kiinnostaa? Opintoluotsin kautta voit tutkailla eri koulutuksia ja sitä kautta pääset myös Koulutusnettiin , johon päivittyy haussa olevat koulutukset. Ihan vielä Koulutusnetissäkään ei ole kovin laajasti esillä ensi syksyn hakukohteet, mutta joillakin aloilla löytyy jo muutamia kohteita. Koulutustarjontahaulla voit hakea omin hakutekijöin kiinnostavaa koulutusta.

Opintoluotsin kautta pääset siis selaamaan tarjontaa aloittain ja koulutuksittain, kun taas ammattikorkeakoulujen sivuilta löydät heidän sen hetkisen tarjontansa. Opintoluotsin sivuilta pääset Koulutusnetin tietoihin käsiksi, klikkaat tarkastelemasi koulutuksen esittelyn alareunasta kohtaa "Kaikille tarkoitettu koulutus" tai "Aikuiskoulutus", riippuen siitä, kummanko tyylistä koulutusta olet hakemassa.

Lähes tulkoon jokaisella ammattikorkeakoululla on jotain koulutustarjontaa myös syksyn hauissa.

Oikein paljon tsemppiä mieluisen koulutuksen etsintään!!

Päivi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
51
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

Hei,

Täältä löytyy listattuna kaikki koulutusohjelmat, joihin on haku syksyllä. Klikkaamalla otsikoita pääset koulujen hakusivuille:
http://www.opiske...nnistyvat-syyskuussa

Reetta/Opiskelupaikka

Kirjoittaja:

Reetta/Opiskelupaikka

HEI,
HALUAN TIETOA AIKUISKOULUTUKSISTA, KAIKILTA ALOILTA.
LÄHETTÄKÄÄ OSOITTEESEENI, KIITOS:

JYRKI K.

Kirjoittaja:

Anonymous user

Hei Jyrki!

Emme valitettavasti välitä koulutusoppaita. Mikäli haluat "paperiversioita" niin sinun kannattaa tiedustella oppaita suoraan opetushallitukselta tai mielenkiintosi kohteena olevista oppilaitoksista.

Koulutusoppaisiin pääset kuitenkin tutustumaan myös verkossa, sillä Koulutusnetti -sivustolta löytyvät sähköisessä muodossa mm. Aikuiskoulutusopas ja Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutus -opas. http://www.koulut...?path=koulutusoppaat

Yleistä tietoa aikuisopiskelusta löydät myös osoitteesta http://www.koulut...h=aikuisena_tutkinto

Toivottavasti pääset näiden linkkien avulla alkuun!

Kesäisin terveisin,

Matti
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Matti Heinonen

Eikös amkhaku.fi sivuilla näy kaikki koulutusohjelmat listassa? Sieltä näkee ainakin tarjonnan, lisätietoa sitten koulujen nettisivuilta.

Lukaisin läpi tuon koulutusnetti.fi-linkin ja sieltä puuttui ainakin Jyväskylän amk kohdalta aikuiskoulutuspuolen agrologi-tutkinto - varmasti paljon muutakin. Vai onko tarkoitus, että listauksessa on vain nuorisoasteen koulutukset? Itse jo yhden amk-tutkinnon suorittaneena katselen vain aikuispuolen-juttuja.

Syksyisin, kirpeätuulisin terveisin

Kirjoittaja:

Ansku

Hei!
Amkhaku.fi -sivustolta pitäisi kyllä löytyä kaikki kulloinkin käsillä olevassa haussa mukana olevat koulutukset. Aikuiskoulutuksia voi etsiä klikkaamalla etusivuilta kohdan "AMK-tutkinto, aikuiskoulutus" ja sieltä "Hae koulutusohjelmia". Amkhaku.fi -sivuston koulutushaku ei tosin ole vielä käytössä, mutta aukeaa kyllä vielä ennen syksyn haun alkamista (13.9.2010).

Koulutustiedot löytyvät myös Koulutusnetin hakupalvelun avulla. Hakukriteerien kanssa saa tosin olla tarkkana, jotta juuri oikeat koulutukset löytyvät. Muunmuassa tuo mainitsemasi JAMKin agrologikoulutus löytyi kyllä Koulutusnetin hakupalvelusta, kun haki listan kaikista tammikuussa 2011 alkavista ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksista.

Aurinkoisia syyspäiviä toivottaen

Teija
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Teija Alanen

Hei!

Harkitsen alan vaihtoa, sosionomin koulutusohjelma kiinnostaisi kovasti. Minulle on nyt hieman epäselvää, että mitä eroa on opiskella normaalissa amk:ssa sosionomiksi verrattuna Diak:ssa opintoihin. Olen saanut käsityksen, että esimerkiksi Oulun amk:ssa voi opiskella sosionomiksi, mutta samaisessa kaupungissa on myös mahdollisuus opiskella Diak:ssa sosionomiksi. Ymmärrän kyllä, Diak:n sosionomi-diakonin koulutusohjelman, mutta ks oppilaitoksessa on ihan myös normi sosionomin linja..

Kysymys siis kuuluu, että mitä eroa on opiskella Diak:ssa sosionomiksi vs normi amk:ssa sosionomiksi?

Syksyisin terveisin

Minna

Kirjoittaja:

Minna

Moikka Minna!

Diakonia-ammattikorkeakoulu kuvaa omaa opiskeluympäristöään seuraavasti:

Diakissa opiskellaan moniammatillisessa yhteistyössä sosiaali- ja kirkonalan kanssa. Oppiminen ja opiskelu tapahtuvat suurelta osin yhteistyössä työelämän kanssa ja opiskelijoiden kansainvälinen harjoittelu on laajaa. Ammattikorkeakoulussamme opiskelu on joustavaa ja saat opiskeluusi tukea.

Suosittelen tutustumaan myös Diak:n arvoihin, visioihin ja toiminta-ajatukseen. Löydät ne Diak:n sivuilta --> http://www.diak.fi/arvot

Koulutusohjelmien sisältöjä tutkimalla voi löytää eroja opintojen painotuksissa. Tämä voisi olla sinullekin hyödyllistä tietoa opintojen aloittamista ajatellen. Molemmat koulutusohjelmat antavat kuitenkin saman muodollisen pätevyyden, eli sosionomin ammattikorkeakoulututkinnon.

Toivottavasti vastauksestani oli sinulle apua!


Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

Hei

Olen vastaanottanut syksyn täydennyshaussa koulutuspaikan. Voinko hakea nyt syksyn yhteyshaussa uudestaan ja jos pääsen sisälle, vastaanottaa tuon kyseisen paikan ja vaihtaa opiskelualaa aloittaen opiskelun heti tammikussa 2011?

Kirjoittaja:

T

Hei T!

Ns. yhden korkeakoulupaikan säännös muuttui tämän lukuvuoden alusta lukukausikohtaiseksi, kun aiemmin rajoitus koski koko lukuvuotta.

Näin ollen sinun on mahdollista ottaa uusi korkeakoulututkintoon johtava opiskelupaikka vastaan kevätlukukauden alusta, vaikka olisit ottanut paikan vastaan syksyllä alkaneisiin opintoihin.

Tsemppiä opintoihisi!

Teija
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Teija Alanen

Heissan! :)

Työkkäri vaatii, että haen nyt syksyn haussa kolmeen eri paikkaan opiskelemaan. Haaveissa olisi luokanopettajan ammatti, mutta sinne on haku seuraavan kerran vasta ensi keväänä.
Jos saan opiskelupaikan nyt syksyn haussa, onko mahdollista hakea taas ensi keväänä uuteen paikkaan?

Kirjoittaja:

n

Ja todellakin pääsin sisällä nyt kevään täydennyshaussa. Elikkäs 10.9.2010 olen aloittanut opiskellut amkssa.

Opollamme oli siis vielä väärää tietoa hänen sanoessaan, etten voisi ottaa opiskelupaikkaa...? Toisinsanoen ja vielä varmistukseksi, voin vastaanottaa paikan syksyn yhteishaussa ja aloittaa opiskelut heti tammikuussa? Sen jälkeen tarkoituksena olisi yrittää jälleen keväällä hakea yliopistoon, jos paikan vastaanottaminen on mahdollista. Mutta kosa tuo rajoitus koskee nykyään vain lukukautta, on mahdollista vaihtaa koulua periaatteessa puolen vuoden välein jokaisessa haussa?

Kiitokset jos jaksat rautalangasta vääntää, olen nimittäin ihan pihalla tämän asian suhteen kun tuntuu tulevan vain ristiriitaista tietoa.

Kirjoittaja:

T

Moi n!

Mukava kuulla, että sinulla on mielessä jo haaveammatti itsellesi!

Syksyn yhteishaussa hakeminen ja kenties opiskelupaikan vastaanottaminen eivät estä sinua hakemasta ensi keväänä luokanopettajakoulutukseen. Yhden korkeakoulupaikan säännös on lukukausikohtainen, joten syksyllä vastaanotettu paikka ei estä ottamasta paikkaa vastaan kevään hausta. http://www.koulut...rkeakoulupaikan_snns

Onnea ja tsemiä matkalle kohti haaveammattiasi!

Matti
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Matti Heinonen

Hei T!

Olet ymmärtänyt aivan oikein. Voit ottaa opiskelupaikan yhden korkeakoulututkintoon johtavan koulutuspaikan jokaisen lukukauden alussa. Vaikka siis saisit nyt syksyn haussa opiskelupaikan tammikuussa alkavasta koulutuksesta niin voit hakea uudelleen jälleen kevään yhteishaussa syksyllä alkaviin koulutuksiin.

Opetushallituksen koulutusnetti -sivustolla asiasta sanotaan seuraavaa:

"1.8.2010 alkaen yhden paikan säännös muuttuu lukukausikohtaiseksi: opiskelijaksi hyväksytty voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan saman lukukauden aikana alkavista opinnoista. Lisäksi säännös koskee ainoastaan valtakunnallisessa yhteishaussa mukana olevia koulutuksia (mukaan lukien Maanpuolustuskorkeakoulu). Yliopistojen erillisvalinnat ja ammattikorkeakoulujen vieraskielinen aikuiskoulutus ja vieraskieliset ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot jäävät säännöksen ulkopuolelle.

Säännös ei estä ottamasta vastaan toista korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa jonain muuna lukukautena alkavasta koulutuksesta." http://www.koulut...rkeakoulupaikan_snns

Tsemiä oman koulutusalan metsästykseen!

Matti
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Matti Heinonen

Moi!

Mietin tässä opiskelupaikan vaihtoa, kun syksyllä alkanut ei tunnukaan siltä oikealta. Olen ajatellut (ja hakenut yliopiston) matematiikan alaa ja se onkin aina luonnistunut parhaiten, mutta se on hämärän peitossa minkälaisiin töihin sieltä voi valmistua. Mainostetaan, että mahdollisuuksia on paljon, mutta itselle ei ole valjennut mitään konkreettista. Paitsi ehkä opettja, jolle on erillinen linja, mutta itse en ole sitä ajatellut. Ajattelin, että täältä kyselemällä voisi löytyä apua..?

Kirjoittaja:

kedu

Hei Kedu!

Hienoa että olet lähtenyt etsimään rohkeasti uutta suuntaa opinnoillesi!

Olet aivan oikeassa, että matematiikan alalta valmistuu henkilöitä hyvin erilaisiin työtehtäviin ja monet työskentelevät juuri opetustehtävissä. Tarjolla on myös erilaisia asiantuntijatehtäviä eri alojen yrityksissä. Esimerkiksi vakuutusmatemaatikot vastaavat vakuutusmaksujen laskentaperusteista, niiden tilastollisesta tarkastuksesta yms.

Opintoluotsin sivuilla kerrotaan seuraavaa matematiikkaa opiskelleen maisterin mahdollisista työtehtävistä:

”Matematiikkaa opiskellut maisteri voi työskennellä tutkijana, opettajana, suunnittelijana, hallintotehtävissä tai elinkeinoelämän mallinnus- ja laskentatehtävissä. Työpaikkoja on tutkimuslaitoksissa, yliopistoissa, korkean teknologian teollisuudessa, vakuutusyhtiöissä, pankeissa, rahoitusalalla ja tietotekniikan yrityksissä. Opettajan tehtäviä on peruskoulussa, lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Matematiikan opettaja opettaa usein myös fysiikkaa, kemiaa tai tietojenkäsittelyoppia.”

Matematiikkaa voi opiskella myös teknisissä tieteissä (Diplomi-insinööri), joiden koulutusohjelmat antavat syvällisen matemaattis-luonnontieteellisen teoriapohjan ja opettavat soveltamaan sitä tekniikan eri osa-alueille. Suuri osa valmistuneista työskentelee tutkijana joko yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa tai teollisuuden eri aloilla. Koulutus antaa valmiuksia esimerkiksi uusien huipputekniikan alojen kehittelyyn. Myös asiantuntija- ja tuotekehitystehtävät ovat mahdollisia.

Lisätietoa matemaattisten aineiden opiskelusta ja matemaatikon työtehtävistä löydät Opintoluotsin ja Ammattinetin sivuilta:

http://www.opintoluotsi.fi

http://www.ammattinetti.fi

Kannattaa käydä katsomassa myös mielenkiintoinen video finanssialasta!

http://www.keepit...maatikko-markus.html

Toivottavasti nämä vinkit auttavat hahmottamaan konkreettisemmin matemaatikon erilaisia työtehtäviä!

Menestystä uudelle opintielle!

Nora
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Nora Enberg 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo