Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

valtio-oppi ja kansainvälinen politiikka

Viesti

Haluaisin opiskella valtio-oppia ja kansainvälistä politiikkaa Tampereen yliopistossa. Minkälaisiin tehtäviin koulutuslinjalta voi esimerkiksi valmistua? Mitkä ovat ammattinimikkeitä, joissa valmistuneet työskentelevät? Vastaavatko työt koulutusta? Millainen työllisyystilanne on ja missä päin töitä on tarjolla? Olisin kiinnostunut erityisesti kansainvälisistä työtehtävistä, eli olisiko kyseiset opinnot tähän tähdäten sopivat? Millaista palkkaa valmistuneet ja pidempään työelämässä olleet yleensä saavat? Pahoittelen kysymystulvaa ja kiitän ja kumarran jo etukäteen arvokkaista vastauksista! happy

Moikka!

Kysymyksesi ovat ajankohtaisia ja mietityttää varmasti monia muitakin hakijoita. Kysymys on tyypillinen erityisesti aloilla, joilta ei valmistuta suoraan tiettyyn ammattiin. Tämänkaltaisilla aloilla sivuainevalinnoilla on mahdollista vaikuttaa merkittävällä tavalla siihen, millaisiin työtehtäviin tulevaisuudessa on mahdollista työllistyä. 

Vapaa sivuaineoikeus vaikuttaa siihen, mihin voit opintojen jälkeen työllistyä. Tämä on siis hyvä asia. Jos sinua kiinnostaa erityisesti kansainväliset työtehtävät, voit valita itsellesi tätä urapolkua tukevia sivuaineita. Esimerkiksi kielten opinnot ovat tarpeellisia sinulle ja näin voisit suunnata esimerkiksi kohti diplomaatin uraa. Ammattipoliitikoksi tähtäävä saattaisi puolestaan valita esimerkiksi yleisen valtio-opin opintokokonaisuuksia sivuaineekseen, kun taas esimerkiksi toimittajaksi haluava valitsisi sivuaineekseen journalistiikan/tiedotusopin opintoja.

Valtio-oppia ja kansainvälistä politiikkaa opiskelleiden työllistymisestä on kerätty tilastoja eri yliopistojen sivuille. Laitan sinulle tähän linkkejä muutamiin:

Noilla sivuilla seikkaillessasi voit huomata, että alalle työllistyneet ovat sijoittuneet mitä erilaisimpiin tehtäviin. Näihin siis vaikuttaa juuri sivuainevalinnat, omat kiinnostukset ja työkokemus. Ei kuitenkaan kannata liikaa stressata sivuainevalinnoista, ne selviävät kyllä sitten opintojen alettua. Nyt vain sitten valmistautumaan pääsykokeisiin! :)

Tsemppiä,

Jutta

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
16
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo